Fin de saison

Fin de saison

September, de eerste veldritten, het nakende wereldkampioenschap, maar ook de laatste maand van het wegseizoen. Het is precies van gisteren geleden dat ik in mijn eerste blog alle ‘nieuwkomers’ hartelijk welkom heette in de elitecategorie, en kijk, een fractie later kijken we al tegen het einde van het seizoen aan.

Met de Lotto Belgium Tour is ondertussen de allerlaatste UCI-wedstrijd van het seizoen in België gereden. Dat en de Bene Ladies Tour zijn de enige rittenwedstrijden in ons land. Voor mezelf zit ik na deze Lotto Belgium Tour met een gemengd gevoel. Enerzijds hadden wij door de leiderstrui van ploegmakker Lotte Kopecky bij het ingaan van de laatste rit een heel specifieke taak, anderzijds had ik graag echt geschitterd in de rit naar Geraardsbergen.

Doordat – uiteraard – de leiderspositie van Lotte regelmatig werd bestookt, moesten er toch enkele ‘cartouches’ verschoten worden voor de laatste beklimming van de Muur. Maar goed, ik heb met alle motivatie mijn werk voor Lotte gedaan, jammer genoeg was dit niet voldoende om de eindoverwinning vast te houden. Echter, met het winnen van de groene puntentrui (Lotte), de bergtrui (Kelly Van den Steen) en de derde podiumplaats (en een ritoverwinning!) van Lotte mogen we met de Lotto Soudal Ladies tevreden terugblikken op deze rittenwedstrijd. We hebben heel wat publiciteit gepakt en ook de trui van beste Belgische bleef in het kamp van Lotto Soudal. Met drie van de zes truien is de balans positief.

Demey Lotto Belgium.jpg

In september kan men ook al een evaluatie maken van het voorbije seizoen. Voor mezelf, maar wellicht voor de meeste renners en rensters, was het eens te meer een seizoen met hoogtepunten en serieuze tegenslagen. Mijn zware valpartij op het Europees kampioenschap in Glasgow betekende bijna het einde van het seizoen, gelukkig kon ik na tien dagen opnieuw pijnvrij trainen en toch nog het seizoenseinde actief meemaken. Positief waren dan weer mijn eerste Belgische titel (het BK ploegentijdrit in Borlo) en uiteraard de zilveren medaille in het BK op de weg in Binche! Door tweemaal top zestien te rijden in een wedstrijd van de World Tour heb ik ook mijn doelstellingen voor Sport Vlaanderen behaald, prestaties waar ik zeer trots op ben.

Voor mij is het nu nog hopen op een selectie voor het wereldkampioenschap in Innsbrück. Alles hangt af van de evaluatie die bondscoach Ludwig Willems maakt van mijn niveau na de zware valpartij, maar in de Lotto Belgium Tour had ik een zeer goed gevoel. Ik denk dan ook dat het conditioneel zeer goed zit. Volgende week staat nog de Tour de l’Ardèche op het programma, een zeer pittige Franse rittenwedstrijd met echt klimwerk, zoals de Mont Ventoux. Ik zal alvast mijn beste beentje voorzetten om te overtuigen dat ik WK-waardig ben. Hopelijk heb ik binnenkort dus zeer goed nieuws!

Valerie Demey

Foto's Paul Hinninck

 

Nu al uitkijken naar volgend seizoen met nieuwe kansen

Nu al uitkijken naar volgend seizoen met nieuwe kansen

Transfercarrousel

Transfercarrousel