Transfercarrousel

Transfercarrousel

September. De wijzer van de barometer draait naar rechts en duidt op een verhoogd stressniveau. De o zo belangrijke regenboogstrijd sluipt heel snel dichterbij, de transfercarrousel draait op volle toeren en teammanagers breken hun hoofd over rekensommen met eurotekens en UCI-punten.

Een vette vis, een glimlach tot achter de oren, benen in vuur en vlam die in september de pannen van het dak rijden. In schril contrast met rensters die met de handen in het haar hopeloos op zoek zijn naar een nieuw contract, onder loodzware druk proberen presteren en moegestreden naar het einde van het seizoen snakken.

Een ongewoon grote groep rensters komt deze winter in deze laatste schuit te zitten. Na de officiële aankondigingen van de stopzetting van Wiggle High5 Pro Cycling, de financiële moeilijkheden bij Hitec Products-Birk Sport en het wegvallen van onder andere de sponsors Trek(-Drops) en United Healthcare moeten dit jaar dozijnen rensters elders onderdak zoeken. In donkere huiskamers proberen nog enkele andere teams de eindjes aan elkaar te knopen tot de knoop in verband met doorgaan in 2019 of stopzetten doorgehakt moet worden. In afwachting van deze aankondigingen in de media zijn alle schijnwerpers op het nieuwe Trek Factory Racing Team gericht. Als er één team is waarover zekerheid bestaat dat het in 2019 potten zal breken...

Het is nog enkele weken wachten tot alle rensters en staff hun - al dan niet nieuwe - plekje gevonden hebben en hun nieuwe trui kunnen aantrekken. Twee daarvan spierwit met een horizontale regenboog... Dan kunnen we met het wielercircus weer vertrekken naar een nieuw seizoen.

Uiteraard eerst nog een paar keer de Muur van Geraardsbergen overwinnen en mijn Wilier aan de andere kant van Europa en de wereld aan het werk zetten. Tot volgende week in de Lotto Belgium Tour!

Sarah Inghelbrecht

Foto Paul Hinninck

 

Fin de saison

Fin de saison

Moeilijke zoektocht naar oorzaak van mindere periode

Moeilijke zoektocht naar oorzaak van mindere periode