Moeilijke zoektocht naar oorzaak van mindere periode

Moeilijke zoektocht naar oorzaak van mindere periode

Met nog twee maanden te gaan, is het einde van het seizoen stilaan in zicht. Lotto Belgium Tour, GP Isbergues en Tour of Guangxi in China zijn voor mij de laatste grote wedstrijden om naar uit te kijken. Hier en daar pikken we nog een kermiskoers mee om hopelijk de mooie Belgische trui nog wat te kunnen tonen.

Toch gaan deze twee maanden voor mij nog lang duren. Als het wat tegenzit met de gezondheid en wedstrijden niet goed verlopen, neemt de motivatie om te trainen natuurlijk ook af. Het is altijd gemakkelijk als de oorzaak van een mindere periode zo voor het grijpen ligt, maar zo is het meestal niet. Je kunt zoveel kanten op, maar waar begin je?
In mijn geval was dat met een bloedonderzoek. Als dat goed blijkt te zijn, moet je verder en dan wordt het minder simpel. Na een bezoekje bij de osteopaat werd een probleem aan de milt vastgesteld, waardoor ik kort samengevat minder energie heb en voedingsstoffen niet meer zo goed opneem.

Volgende week staat een EMG (Elektromyografie) gepland en hopelijk wijst dat iets uit, zodat we precies kunnen doen wat nodig is. Nadien kunnen we dan hopelijk nog eens alles uit de kast halen om vervolgens een ontspannende rustperiode in te zetten.

Tot op de volgende wedstrijd!

Nathalie Bex

 

Transfercarrousel

Transfercarrousel

Be Breizh!

Be Breizh!