Ontgoocheling in Tsjechië

Ontgoocheling in Tsjechië

Met eind deze week de BeNe Ladies Tour zit juli er al bijna op. Deze maand startte voor mij met een rittenwedstrijd in het Tsjechische Krasna Lipa. De Tour de Feminin reed ik vooral in functie van het Europees kampioenschap voor beloften in Brno van afgelopen weekend. Mijn avontuur in Tsjechië zit er eindelijk op. Elf dagen in een hotel gaan maar traag voorbij. Een dag bestaat uit fietsen, rusten en eten. Dat laatste ginder iets minder. 

Maagklachten en hoofdpijn door te weinig en vettig eten speelden me al snel parten in de eerste wegrit en het beterde de dagen nadien niet. Elke dag koersen met een lege maag en op een lastig parcours, het is een echte uitputtingsslag. ’s Morgens vroeg – door luidende klokken en gebrek aan gordijnen – was ik bovendien altijd al klaarwakker op een uur dat je normaal gezien nog moet slapen.

Bex 2.jpeg

De omstandigheden waren dus niet optimaal om zware inspanningen te leveren. Gelukkig moest ik de laatste dag niet meer rijden. Zondag, nadat de ronde voor iedereen was afgelopen, vertrok ik richting Brno met het nationale team. Na een lange rit van om en bij de vier uur in de camper was ik blij om aan te komen in het hotel. Maandag deed ik een eerste verkenning van het tijdritparcours en wist ik al snel dat ik goed voor de dag zou moeten komen om hier een mooi resultaat te kunnen behalen. Jammer genoeg was dat goede gevoel nog ergens in België gebleven en was het donderdag op dé dag echt afzien. 

Teleurgesteld met het gevoel, teleurgesteld met de behaalde wattages en dus ook een zeer teleurstellend resultaat. Voor de wegrit van zaterdag waren we niet ingeschreven. De tijdrit van twee dagen eerder en een dubbele verplaatsing van 200 kilometer zouden sowieso onvoldoende recuperatie hebben opgeleverd, zeker met een wegparcours dat ook zeer lastig was. Vrijdag in de late avond keerden alle beloften tijdrijders dan ook terug.

Het is bijna tijd om de valies – die staat hier de jongste twee maanden permanent klaar – weer in te laden, maar eerst de batterijen opnieuw opladen. Tot op de BeNe Ladies Tour!

Nathalie Bex
 

Be Breizh!

Be Breizh!

Giro Rosa, de zwaarste maar ook mooiste rittenwedstrijd van het jaar

Giro Rosa, de zwaarste maar ook mooiste rittenwedstrijd van het jaar