Wedstrijdritme opdoen met het oog op de Belgische kampioenschappen

Wedstrijdritme opdoen met het oog op de Belgische kampioenschappen

Een nieuwe drukke periode staat voor de deur. Na een korte rustperiode en een trainingsstage met de nationale ploeg hoop ik voldoende uitgerust en voorbereid te zijn voor wat nog komt. De komende maanden staan er vooral rondes en kampioenschappen op het programma. De Belgische kampioenschappen op de weg en tijdrijden (elite) komen er volgende week al aan. 

De beste drie beloften mogen ook op het podium stappen na de wegrit bij de elite. Uiteraard hoop ik ook in de wegrit een medaille te kunnen pakken. Aangezien we in de ploeg maar met vier Belgische rensters zijn, zal de manier van koersen wel wat verschillen in vergelijking met vorig jaar, toen we met negen aan de start stonden. Elke wedstrijd kent een ander verloop. Het wordt dus nog afwachten hoe we als ploeg een zo sterk mogelijke wedstrijd kunnen rijden. 

tijdrit.jpeg

Ter voorbereiding van het BK ben ik van plan om dit weekend één of twee wedstrijdjes mee te pikken. Voor mij zal het mijn eerste ‘kermiskoers’ van het jaar worden. Ergens wel iets om naar uit te kijken, want dit zijn de wedstrijden waar je je helemaal kan uitleven, op attractieve manier de koers kan maken en op een plezierige manier kan afzien.

Na bijna twee mindere weken door ziekte en daardoor een periode van weinig wedstrijden is het belangrijk om opnieuw wat koersritme op te doen. Daarnaast is het vooral aandacht schenken aan voldoende rust en recuperatie, zodat ik met frisse benen aan de start kan staan. 

Tot binnenkort!

Nathalie Bex

Foto (boven) Paul Hinninck
 

Is hoger prijzengeld een echte prioriteit?

Is hoger prijzengeld een echte prioriteit?

Veel vragen, weinig antwoorden

Veel vragen, weinig antwoorden