Monday Blues

Monday Blues

Op de vlucht voor een jagend peloton. Eerst ik, daarna vergezeld door Kaat Hannes en halverwege de wedstrijd ook door Evy Kuijpers. Als een tandem met de gashendel volledig open konden we het gulzige peloton op zoek naar de Antwerpse titel niet tegenhouden om ons na 75 kilometer ontsnapping te overspoelen. Een laatste krachtinspanning was nog voldoende om samen met mijn ploegmaats Kelly Druyts naar de overwinning en de titel te loodsen. De helft van mijn wattagerecords ging aan flarden tijdens de wedstrijd in Mol, maar ondanks het goede gevoel waren het analyseren van mijn wedstrijd en de verse pannenkoeken van mama zowat het enige wat mij vorige maandag - daags na de wedstrijd - enthousiast kon maken.

Maandagen kunnen zó verschrikkelijk lastig zijn. Alsof men na de wedstrijd je stroomkabel uittrekt en daags nadien je batterij volledig leeg is. Alsof men je met een verdovingsmiddel onder een vangnet aan bed of sofa vastgeketend heeft.

Alles beter dan achter je bureau zitten, zou je denken. Maar zoals iedereen die ziek of futloos is tijdens een verlofdag hebben we medelijden met onszelf. Mijn job is misschien niet nine to five, maar wel zeven op zeven. Ik hou ervan om de rustige trainingsdagen in te vullen met andere hobby’s, maar door noodgedwongen recuperatietijd na zware wedstrijden of trainingen is een boek lezen soms nog te veel inspanning gevraagd.

Gelukkig hebben we niet elke post-wedstrijddag last van monday blues. Wanneer de wedstrijd niet overdreven zwaar was of je heel snel recupereert, is maandag net de fijnste dag van de week. Zonder verplichtingen met vrienden fietsen en onder de eerste warme lentezon een koffie (of twee) drinken langs de oevers van het water. Dit zijn de dagen waarvoor je in de winter opofferingen gemaakt hebt en door weer en wind hard getraind hebt. Om tot de goede dagen te komen, moet je het afzien tijdens de slechte dagen overwinnen!

Ondanks het verlangen naar een volgende leuke maandag (of dinsdag in het geval van volgend weekend), ben ik toch van plan om zondag en maandag weer voluit te gaan in de kermiskoersen. Die dinsdag ‘perte totale’ in bed overleef ik wel weer.

Sarah Inghelbrecht

Foto Paul Hinninck

 

Oef...

Oef...

Met tijdrittitel beloften is eerste doelstelling gerealiseerd

Met tijdrittitel beloften is eerste doelstelling gerealiseerd