Dubbel feest op 12 april

Dubbel feest op 12 april

De tijd gaat snel voorbij en het wielerseizoen is al twee maanden oud. Dat wil zeggen dat we hopelijk binnenkort onder warme zonnestralen kunnen fietsen. De jongste wedstrijden vroeg ik mij af welke sport ik aan het beoefenen was. Fietsen of zwemmen? Uren koersen in de regen is goed voor één keer, maar nu mag daar verandering in komen. Hoewel ik al vaker heb gemerkt dat ik in de regen beter voor de dag kom, zijn enkele graden warmer altijd welkom.

Niet alleen ik zal blij zijn met wat beter weer. De volgende wedstrijden heb ik twee supporters extra. Ik krijg soms de vraag vanuit het wielerpeloton wie die twee jongetjes zijn die ze altijd op Instagram en dergelijke zien? Dat zijn dus Fabian (3 jaar) en Luca (2 jaar). De zoontjes van mijn acht jaar oudere zus zullen weer van de partij zijn. Ook al vinden ze ‘Tata’ niet in het peloton, toch ben ik er zeker van dat ze luid zullen roepen als het peloton voorbijrijdt. 

image5.jpeg

De maand april en meer bepaald de paasvakantie is voor mij altijd een leuke periode. Ook al vind ik dat ouder worden niet meer zo leuk als vroeger, toch is mijn verjaardag 12 april nog steeds een speciale dag. Dat komt omdat mijn zus twee jaar geleden op deze dag haar jongste zoontje op de wereld heeft gebracht. Dubbel feest dus op 12 april! 

Ik moet niet vertellen dat de komst van mijn twee kleine bengels voor extra motivatie zorgt. In wedstrijden waar ik goed mijn plan kan trekken, koers ik dan ook graag vooraan. Op die manier is de kans al ietsjes groter dat ze mij herkennen. Een beetje een win-winsituatie dus, want van aanvallend koersen word je alleen maar beter!

De paasvakantie wil ook zeggen dat we bijna aan het einde van de voorjaarsklassiekers zitten, de wedstrijden die ik het liefst rijd. Nog even van genieten dus!

Groetjes,

Nathalie Bex

Foto's Paul Hinninck/Nathalie Bex
 

Via Glasgow en Minsk richting Tokyo

Via Glasgow en Minsk richting Tokyo

Samenwerking met Anja van Gompel mijn beste beslissing!

Samenwerking met Anja van Gompel mijn beste beslissing!