Samenwerking met Anja van Gompel mijn beste beslissing!

Samenwerking met Anja van Gompel mijn beste beslissing!

Sinds enkele jaren werk ik samen met Anja van Gompel, mijn mental coach. Sinds onze samenwerking heb ik zoveel bijgeleerd. Anja is ook een echte vriendin geworden. Deze winter deden we ook nog samen een teambuilding met enkele atleten die ze begeleidt, wat echt een supergezellige namiddag was.

team.jpg

Ik kom elke maand bij Anja en na dat uur zit ik vol energie. Vroeger had ik heel veel last van stress, niet enkel voor de koers maar bij alles. Ik leg de lat bij mezelf altijd hoog, wat mentaal niet altijd gemakkelijk is. Bij Anja heb ik geleerd om dit onder controle te houden door samen ademhalingsoefeningen te doen en door erover te praten. Bij Anja heb ik geleerd hoe belangrijk mijn ademhaling is. In de periode voor de Olympische Spelen in Rio hebben we hier echt hard aan gewerkt. Door al die ademhalingsoefeningen werd ik zo kalm. Ik was de dagen voor de wedstrijd heel rustig en zelfs op de wedstrijddag was ik enorm ontspannen.

We werken niet enkel rond stress, maar we doen ook veel oefeningen om gefocust te blijven tijdens de koers, oefeningen om meer vertrouwen te krijgen, in mezelf te geloven en nog zoveel meer. Bij Anja kan ik altijd terecht en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

IMG_20170823_120737_274.jpg

Door zoveel met ademhalingsoefeningen bezig te zijn, ben ik vorig jaar begonnen met yoga, wat echt een passie is geworden. Ik ben nu ook bezig met een opleiding om zelf yogalessen te kunnen geven. Dit is een leuke bezigheid om te combineren met het wielrennen. Na een yogasessie heb je zo’n goed gevoel.

Namaste

Anisha Vekemans

 

Dubbel feest op 12 april

Dubbel feest op 12 april

Voor de buis voor een historisch moment

Voor de buis voor een historisch moment