Het openingsweekend zit er alweer op!

Het openingsweekend zit er alweer op!

Zoals ik enkele weken geleden in mijn eerste blog schreef zou ik mijn seizoen starten in Valencia, maar uiteindelijk werd mijn programma nog aangepast. Zo stond ik zaterdag ineens aan de start van de Omloop het Nieuwsblad.  Na negen maanden zonder wedstrijden wist ik dat dit zeer moeilijk zou worden, zeker omdat mijn voorbereiding niet optimaal verliep. Ik sukkelde in januari en februari opnieuw wat met mijn gezondheid, waardoor ik enkel rustig kon trainen. Ik trainde een keer of vier in groep, maar moest daar altijd een paar dagen van herstellen. Niet ideaal dus.  

Vrijdag kwamen we samen met de ploeg en de sfeer was al direct goed. Met dank aan onze ploegmaten van Ale Cipollini die in Valencia een overwinning hadden mogen vieren. Marta Bastianelli had er zich de snelste getoond in de tweede rit.

Zaterdagochtend was het onze beurt. We keken er echt naar uit en onze twee kopvrouwen waren er klaar voor. Het was wel wat koud, maar we hadden er super veel zin in en de sfeer bij de ploegvoorstelling in het Gentse Kuipke was ook verwarmend. Na 60 kilometer zat mijn taak erop en besliste ik om bij de verzorger te stoppen. We sloten de dag af met een vierde plaats voor Chloe Hosking.

FB_IMG_1519494809174.jpg

Gisteren stond ik alweer aan de start in de Omloop van het Hageland. Een wedstrijd die niet zelden op een groepssprint eindigt, met Chloe hadden we dan ook één van de topfavorieten aan de start. Onze Australische sprintster toonde zich ook een zucht sneller dan Jolien D’hoore, maar dat gebeurde een tiental seconden nadat de sterke Nederlandse hardrijdster Ellen van Dijk als winnares over de finish was gereden. 

De wedstrijden volgen elkaar al meteen snel op deze week, want morgen dinsdag staan we al aan de start van Le Samyn des Dames. Daarna zal ik in België nog wat kermiskoersen rijden om het koersritme in de benen te krijgen. Hopelijk kan ik vanaf nu ook weer wat harder beginnen trainen.

Groetjes,

Anisha Vekemans
 

Van de relatieve warmte van Valencia naar de vrieskou in Le Samyn

Van de relatieve warmte van Valencia naar de vrieskou in Le Samyn

Na winterblues komt zonneschijn

Na winterblues komt zonneschijn