Roze bril

Roze bril

Typisch kil en nat herfstweer voor mijn verjaardag. Moe van de wedstrijd daags voordien en een tiramisu die op mijn maag ligt. Fietsen in de regen, terugblikkend op een tweede plaats als afsluiter van het seizoen. De meest teleurstellende plaats. Welgeteld 41 euro prijzengeld, amper genoeg om te extreem dure diesel te betalen en zelfs geen boeket bloemen om de tafel voor mijn verjaardag te versieren. Meer dan drie uur onderweg door de file naar de prijsuitreiking van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Opstaan nog lang voor het gekraai van de hanen om naar de luchthaven te gaan. Een rotweek. Zou je denken.

De laatste wedstrijd van het seizoen een nieuwe podiumplaats toevoegen aan een jaar met zes overwinningen, een nieuw team voor 2019 en voor mijn 26ste verjaardag een huis dat binnenkort woonklaar is. Komende winter kan ik straks weer volle moed van start gaan. Daarvóór is het nog met volle teugen van de laatste mooie dagen van het jaar genieten in een prachtig landschap met steeds veranderend kleurenpalet. Fietsen omdat het kan, niet omdat het moet. En nu met volle ‘goesting’ op weg om net als vorig jaar in Mallorca een groep Britse wielertoeristen te begeleiden en op die manier in een heel ander milieu het trainingsjaar op een aangename manier af te sluiten.

Dezelfde week gezien door de ogen van een pessimist en door een roze bril.

LCT2.png

Vrijdagavond liet één van de ploegmaten van mijn vriend door een hartstilstand het leven. Net als Michael Goolaerts maakte hij op 23-jarige leeftijd zijn droom waar door in zijn eerste Parijs-Roubaix de hele dag in de vroege vlucht te spenderen. Enkele maanden later is hij niet meer. Savourer chaque instant. Carpe Diem. Bedankt om ons dit te leren, Jimmy.

Dit seizoen heb ik op vrouwenpeloton.be heel wat negatieve blogs zien passeren. Ik ga ermee akkoord om de discussie open te houden en op die manier in het dameswielrennen - en in de maatschappij in het algemeen - te streven naar verbeteringen. Maar enkel op voorwaarde dat je in het achterhoofd begrepen hebt dat het beter is om tevreden te zijn met wat je hebt dan verbitterd te zijn om wat je niet hebt. Wat een leven heb ik. Ik houd die roze bril op.

Adieu, Jimmy

Sarah Inghelbrecht

Foto (boven) Paul Hinninck

Tijd voor ontspanning

Tijd voor ontspanning