Uitkijken naar wederoptreden in Valencia

Uitkijken naar wederoptreden in Valencia

Het is januari en alweer tijd voor mijn tweede stage als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na mijn eerste stage, begin december met mijn ploeg Alé Cipollini in het Spaanse Calpe, zijn we nu al halverwege onze tweede stage, deze keer met de nationale ploeg. Een stage van twaalf dagen in Mojacar.

Anisha 2.jpg

Op het programma staan vooral veel lange duurtrainingen, wat perfect in mijn voorbereiding past. Dit jaar zijn we hier met een grote groep, niet enkel de wegrensters maar ook rensters en renners van de piste, MTB en BMX. Wat het superleuk maakt om samen te kunnen trainen in perfecte weersomstandigheden.

Onze dagen verlopen volgens een vrij vast stramien en beginnen om 8 uur met een ontbijtje, waarna we ons klaarmaken om aan de training te beginnen. Die start om 9.30 uur. Na de training zitten we alweer aan tafel, dan moet het snel gaan want iedereen heeft honger. Daarna gaan we rusten en krijgen we een massage. Op sommige dagen staat er na de massage nog een stabilisatietraining op het programma met onze kine Christophe Huybrighs. Het is altijd leuker om stabilisatietraining in groep te doen. Na een uurtje stabilisatie-oefeningen is het al opnieuw tijd om te gaan eten. Vervolgens drinken we nog iets en gaan we slapen. Zo ziet ons dagje er meestal uit. Eten, trainen en rusten, meer moet dat niet zijn.

Morgen staat echter onze tweede rustdag op het programma. Een rustig ritje naar een koffiebar en terug. Zalig in de zon. Ik kijk er al naar uit.

Anisha 1.jpg

Daarna beginnen we al aan ons laatste trainingsblok in de Spaanse zon. Hopelijk valt het weer in België wat mee als we terugkomen, want dan is het nog maar een dikke maand tot aan mijn eerste koers. Mijn seizoen start in Valencia, in de week van de Omloop Het Nieuwsblad. Het is best wel spannend om opnieuw te kunnen koersen na lang uit competitie te zijn geweest. Mijn laatste koers was eind mei 2017 in Bira. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om eindelijk weer te kunnen starten met mijn ploegmaten.

Mijn ploeg zit momenteel in Australië en we hebben met Chloe Hosking al de eerste overwinning van het seizoen beet. Hopelijk kunnen we er in Valencia nog eentje aan toevoegen, mijn teamgenoten zijn er alvast klaar voor.

Anisha 5.jpg

Zonnige groetjes,

Anisha Vekemans

 

Na leuke stage even weer focussen op studies

Na leuke stage even weer focussen op studies

Chinese uitsmijter van het seizoen

Chinese uitsmijter van het seizoen