Een zomer op de piste

Een zomer op de piste

Het afgelopen weekend is in Eeklo de eerste belangrijke cross van het seizoen gereden, dit wil zeggen dat het wegseizoen er alweer bijna opzit. Wat ging dat snel! Voor mij stonden er geen al te grote wedstrijden op het programma. De Tour de Feminin in Tsjechië en de Erondegemse pijl waren mijn enige grote wegkoersen in de zomermaanden. Gelukkig kon ik deze zomer ook terecht op de piste en heb ik deelgenomen aan twee internationale competities: begin juli in Dublin en begin september in Dudenhofen. 

Naar Dublin waren we vertrokken met een kleine groep zonder begeleiding, het was de eerste keer dat ik naar de piste afreisde zonder mecanicien, verzorger of coach. We moesten zelf onze fietsen in orde zetten en eten en drinken voorzien. Al bij al viel dit goed mee, de piste is een klein wereldje waar iedereen elkaar respecteert en helpt. Wanneer ik bijvoorbeeld mijn wiel moest vastzetten, kreeg ik hulp van de Deense mecanicien en tijdens de achtervolging van Annelies nam de Zwitserse coach de rondetijden op. De sfeer op zulke wedstrijden is heel aangenaam en daarom rijd ik ook zo graag op de piste. De weg is toch helemaal anders, je bent er meer op jezelf aangewezen. 

Naar Dudenhofen was er (godzijdank!) wel begeleiding mee afgereisd. Het is toch een enorme luxe wanneer alles voor je gedaan wordt en daar ben ik heel dankbaar voor. Onze Belgische mannen waren in vorm en zij wonnen bijna elke discipline! Bij mij ging het niet zo vlot en mijn beste prestatie was een vierde plaats in de scratch. Daarnaast werd er ook een ploegkoers georganiseerd voor vrouwen en hier werd ik samen met Saartje Vandenbroucke zevende, niet slecht voor een eerste keer toch? 

Momenteel zijn we met de pisteploeg op trainingsstage in Girona om ons voor te bereiden op een drukke winter. De eerste belangrijke wedstrijd is het EK in Berlijn eind oktober. 

Wanneer er meisjes zijn die ook weg zijn van de piste, wees dan welkom op de wielerpiste in Gent op zaterdag 30 september tijdens de Women’s Cycling Fan Day. Neem alvast een kijkje op de website van Cycling Vlaanderen voor meer info en hopelijk tot dan! 

Groetjes,

Gilke Croket
 

Carpe diem

Carpe diem

Wielrennen en het belang van de juiste voeding

Wielrennen en het belang van de juiste voeding