Nieuwe doelen stellen

Nieuwe doelen stellen

We zijn begin augustus en traditioneel betekent dit dat de laatste twee maanden van het seizoen voor de deur staan. Het voorjaar lijkt al een eeuwigheid geleden, de nationale kampioenschappen, Giro en Thüringen liggen ook al even achter ons. Voor de betere rensters is dit een overgangsperiode die ze door moeten richting het wereldkampioenschap eind september. Voor die rensters is dit een minder aantrekkelijk deel van het seizoen, voor rensters van de tweede rij is dit echter een periode van extra kansen! Londen, het Europees kampioenschap, de UCI-wedstrijd in Erondegem, de Women’s World Tour in Zweden en Noorwegen… Deze wedstrijden hebben geen klinkende namen zoals Omloop Het Nieuwsblad of Ronde van Vlaanderen, maar zijn minstens even mooi!

De manche van de World Tour in het Zweedse Vargarda staat zelf in mijn lijstje van favoriete wedstrijden! Voor mij is dit altijd een periode geweest waar ik naartoe werkte en waarin ik extra gemotiveerd was, ik presteer doorgaans dan ook goed in deze periode. Dit jaar is het helemaal anders, ik rijd zelfs geen enkele van de genoemde wedstrijden. Ik keek ontzettend uit naar die koersen en als je dan niet kan starten, doet dat toch iets met je. Van de ene op de andere dag moet je de knop omdraaien en nieuwe doelen stellen… Het is makkelijker gezegd dat gedaan, maar de aanhouder wint en stap voor stap kom je uiteindelijk wel weer in de juiste ‘flow’ terecht. Uiteindelijk komt het allemaal neer op een goede mentale instelling!

Maaike Polspoel

Foto Paul Hinninck

 

Motivation Monday

Motivation Monday

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wat is er deze winter aan de hand?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wat is er deze winter aan de hand?