De frigoziekte

De frigoziekte

Na het afgelopen EK in Herning (Denemarken) stond een wedstrijdluwe periode op mijn programma. Bewust zo ingepland, omdat ik reeds in januari de competitie aanvatte in Australië en omdat we heel intens naar dat EK hadden toegewerkt. Het was even nodig om de batterijen zowel mentaal als fysiek weer op te laden en ons voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen.

Thuisgekomen mocht de fiets enkele dagjes aan de kant en konden we wat meer tijd besteden aan onze kipjes, beantwoordde ik de lokroep van de groene vingers door radijzen te zaaien (mijn favoriete groente), onderwierp ik ons huis aan een grondige poetsbeurt en draaide de wasmachine dolle toeren. Verder moest de koel- en voorraadkast worden aangevuld en zodoende belandde ik wekelijks in de ‘frigo’ van een niet nader genoemde supermarkt.

20170822_183845.jpg
20170822_184002.jpg

Nu vind ik een bezoek aan de supermarkt niet onaangenaam, maar het is telkens een uitdaging om de gekoelde versmarkt te ‘overleven’. Al zorgt die gekoelde ruimte er wel voor dat de kwaliteit van de groenten en fruit er opperbest zijn, de ervaring leert dat dit de gezondheid van een atleet niet altijd ten goede komt. Het verschil, zeker in de zomerperiode, tussen de buiten- en binnentemperatuur is er vaak zo groot dat je heel snel een koutje te pakken hebt, de frigoziekte dus. Omdat ik dit al enkele malen heb voorgehad, ga ik er steevast winkelen met mijn jas aan. U kunt zich de blikken van de andere supermarktbezoekers vast al voorstellen… Terwijl het buiten zo’n 20 à 25 graden is en iedereen er lekker in short en T-shirt bijloopt, kom ik dan in jas en soms met de kap op in de frigo binnengewandeld.

Mede door wat we eerlijk gezegd een matige zomer mogen noemen, liep ik vorige week na het supermarktbezoek toch zo’n vervelende verkoudheid op (ondanks de jas). Veel gesnotter, enige hoofdpijn en een hoop Strepsils later lijkt de zomer er dan toch een stukje aan te komen volgens het weerbericht. Hier met die warmte en zon! Ik wil hopen zonnevitamines, zonnecrème moeten smeren en ijsblokken in mijn bidons moeten doen. Want voor je ’t weet draaien ze op de radio weer de obligatoire schijf “’t is weer voorbij die mooie zomer”, maar die ‘mooie’ wil ik dan ook wel hebben meegemaakt…

Sportieve groetjes,

Ann-Sophie Duyck

Foto (boven) Paul Hinninck

Septemberitis

Septemberitis

Niet alles is top in Women's World Tour

Niet alles is top in Women's World Tour