Motivation Monday

Motivation Monday

Voorlopig is dit wegseizoen er voor mij een met meer laagtes dan hoogtes. Ik vind het moeilijk om na een zoveelste teleurstelling mezelf weer op te laden voor een andere wedstrijd. Mijn doelen liggen vooral op de piste, maar het zou toch leuker zijn mocht ik ook op de weg eens een mooi resultaat kunnen neerzetten. Dit jaar heb ik mijn topvorm nog niet gevonden, maar toch wil ik er de laatste maanden van het seizoen nog alles aan doen om deze te bereiken. Daarvoor heb ik een motivatieboost nodig en hiervoor heb ik een paar weetjes die misschien wel nuttig kunnen zijn voor collega’s die in hetzelfde schuitje zitten.

Om wat verandering te brengen in mijn vele solo trainingsuren maak ik soms een route op Strava. Hierdoor kun je een mooi trainingsparcours uitstippelen en kom je eens op andere wegen. Op Strava kan je bovendien strijden voor QOM’s (Queen of mountain) die je kunt veroveren als je de snelste bent. Daarnaast train ik al eens mee met een groep in mijn buurt of spreek ik af met een trainingspartner, in een groep leer ik soms nieuwe mensen kennen en kan ik mijn ervaringen delen. Een andere motivatie is een test afnemen, met de resultaten hiervan kan ik werken aan mijn zwaktes en na een paar weken kan ik met dezelfde test mijn vooruitgang checken. Tot slot kan mijn motivatie ook geboost worden wanneer ik een nieuw gadget koop zoals schoenen of een fietscomputer, het is altijd leuk om dit uit te proberen op training.

Wanneer iemand nog andere tips heeft, hoor ik het graag.

Groetjes,

Gilke Croket

Foto Paul Hinninck

 

Niet alles is top in Women's World Tour

Niet alles is top in Women's World Tour

Nieuwe doelen stellen

Nieuwe doelen stellen