Tour de Rêves

Tour de Rêves

De zomer is alweer volop aan de gang en dit betekent voor ons dat er enkele rittenkoersen op het programma staan. De grootste en ook langste ronde op de vrouwenkalender is zeker en vast de Giro Rosa, een tiendaagse rittenkoers die momenteel plaatsvindt in het prachtige Italië. Zelf heb ik deze jammer genoeg nog nooit meegereden, maar ik heb er wel al veel mooie dingen over gehoord en volgens mij moet je dit soort koersen absoluut eens meemaken in je wielercarrière.

Naast de Giro Rosa staan er nog enkele mooie rondes op de wielerkalender, maar jammer genoeg zijn dat er steeds minder aangezien er ieder jaar meer organisatoren afhaken. De Trophée d’Or en de Route de France waren twee prachtige rondjes die niet meer gereden worden dit jaar. Qua eendagskoersen komen er ieder jaar meer wedstrijden bij, maar op vlak van meerdaagse etappewedstrijden is er niet echt een evolutie merkbaar. La Course en de Madrid Challenge by La Vuelta zijn unieke wedstrijden, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn mochten deze organisatoren een volwaardige etappekoers organiseren, tien dagen is meer dan genoeg voor ons.

Voorlopig kunnen we enkel dromen van een Tour de France voor vrouwen. La Course is een mooi begin, maar stiekem hoop ik op meer. Het zou geweldig zijn mochten de vrouwen op dezelfde parcoursen kunnen koersen als de mannen, een ingekorte versie weliswaar, ik geloof zeker dat ons vrouwenpeloton dit aankan. Wij zijn er alvast klaar voor.

Bij deze wil ik graag alle organisatoren bedanken die zich inzetten voor het vrouwenwielrennen en die het bolwerken om een etappekoers in goede banen te leiden, er komt hier veel meer bij kijken dan ik me kan inbeelden. Een dikke merci!

Gilke Croket

Foto Paul Hinninck

 

Geduld wordt altijd beloond

Geduld wordt altijd beloond

Het BK, sportief een voltreffer

Het BK, sportief een voltreffer