Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wat is er deze winter aan de hand?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wat is er deze winter aan de hand?

Tijd om vooruit te kijken. Het wegseizoen is al een heel eind gevorderd, we bereiden ons voor op de winter. De federatie heeft de zeilen strak gespannen om met de achtervolgingsploeg de olympische koers te varen. Al moeten we daarvoor 4:25 kunnen rijden. Dat is vijf seconden sneller dan nu. Belgian track cycling heeft onze signalen omgezet in daden. Het belooft een formidabele winter te worden. Gilke Croket en ikzelf zijn onder deskundige leiding van Newton intensief beginnen poweren. Dit met slechts één doel voor ogen: deze winter 4:28 rijden op het EK in Berlijn. Meer kracht moet ons daarbij helpen. Daarnaast werd er een testbatterij ontworpen om stelselmatig onze progressie op te volgen.

We hebben alle drie – ook Lotte Kopecky is een vaste waarde in het team – enorm veel spijt dat Kaat Van der Meulen gestopt is, maar we respecteren haar keuze. Stiekem hopen we op een comeback, al is die kans zeer klein. Vers jong bloed moet onze pisteploeg versterken. Er werd gekozen voor jonge rensters met toch al wat ervaring zoals Nathalie Bex, Saartje Vandenbroucke, Lenny Druyts en Shari Bossuyt.

Deze winter zullen we heel wat wedstrijden afwerken: het EK in Berlijn eind oktober en vervolgens ook de Wereldbekers in Pruszkow, Manchester en Milton. Tussendoor zijn er nog enkele pistemeetings in Gent en mogelijks een stage.

Kortom, ik merk dat er binnen Belgian track cycling een frisse wind blaast met heel wat ambitie. Dit motiveert ons als rensters enorm om ons doel te bereiken.

Annelies Dom

Foto Paul Hinninck
 

Nieuwe doelen stellen

Nieuwe doelen stellen

Thüringen, een minder bekend stukje Duitsland

Thüringen, een minder bekend stukje Duitsland