In mei leggen alle vogels (kippen) een ei...

In mei leggen alle vogels (kippen) een ei...

U leest het goed, mijn blog gaat deze keer niet zozeer over wielrennen, of toch maar een klein beetje… Na de voorjaarsdrukte stond er na het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg immers een rustperiode op het programma. Een viertal daagjes zonder fiets, even de batterijen opladen en tijd maken voor andere dingen.

Andere dingen, zoals onze kippen. Wij zijn de trotse eigenaars van 4 Cochin hennen en 1 haan. “De Cochin is een van de grootste en zwaarste kippenrassen. De hanen kunnen met gemak vijf en een halve kilo wegen. De dieren zijn niet alleen groot, maar vooral ook breed. De dieren hebben een vriendelijke uitstraling, zijn erg rustig en vliegen niet. Cochins zijn gemakkelijk tam te maken. De hennen zijn goede legsters van lichtbruine eieren. Ze zijn bovendien geregeld én betrouwbaar broeds.” (bron: Geïllustreerde kippen encyclopedie, E. Verhoef/ A. Rijs)

In grote lijnen komt deze karakterdefinitie overeen met die van onze dieren, maar onze beestjes hebben elk een zeer uitgesproken karakter. Vooral wat de haan, Flipje, betreft, is ‘erg rustig’ tijdens het voorjaar en de zomer niet zo van toepassing en dat hebben de kippen dan ook geweten. We hebben drie bruin met goud gezoomde hennen, Dons, Anneliesje en Piepje, en één wit hennetje, Ginger. Ze worden alle vier prima fit gehouden, want Flipje maakt er een sport van om zijn ochtendhumeur rijkelijk met de hennen te delen in de vorm van sprinttraining. Hij is ook erg bekommerd om zijn nageslacht, maar tot nog toe helaas zonder resultaat. Maar, Ginger is andermaal broeds en zit sinds 1 mei waakzaam op een eitje. Bevruchte eieren komen, afhankelijk van de grootte, na ongeveer 21 dagen uit. We hopen dus vurig dat er ditmaal wel een kuikentje van komt!

Op 1 mei brachten we ook een bezoek aan Caspers mama. Casper is afkomstig uit Roelofarendsveen in Nederland en daar woont zijn mama nog steeds. Zij was jarig op 26 april en zo konden we dus ook nog een beetje vieren met haar, we bakten er pannenkoeken en maakten een wandeltocht langs het Braassemermeer (leuk weetje, op dat Braassemermeer werd van 1970 tot 1972 het wereldkampioenschap paalzitten georganiseerd).

Roelofarendsveen is een dorp in de gemeente Kaag en Braassem, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland en ligt net voor Amsterdam. Het dorp staat bekend voor de kweek van bloemen, de aanwezigheid van verschillende meren en diezelfde regio bracht ook een aantal bekende sporters voort, namelijk Joop Zoetemelk en zwemster Femke Heemskerk.
Indien u ooit met de fiets in deze regio terechtkomt, is ‘rondje Haarlemmermeer’ een echte aanrader als u wilt uittesten wat stevige tegenwind betekent… Ook een bezoek aan Keukenhof in Lisse mag u niet overslaan. Het 32 hectare grote bloemenpark bevat ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten! Geur en kleur verzekerd!

Ondertussen stonden mijn fietsen alweer te trappelen van ongeduld en heb ik het trainen hervat. Op naar de volgende wedstrijden en hopelijk komt dat warme lenteweer er ook eens aan!

Sportieve groetjes,

Ann-Sophie Duyck

 

Ik ga op reis en neem mee...

Ik ga op reis en neem mee...

Niets gaat boven de wielermonumenten

Niets gaat boven de wielermonumenten