Ik ga op reis en neem mee...

Ik ga op reis en neem mee...

Als wielrenster reis je behoorlijk vaak. Het maken van je reistas wordt een automatisme. Toch is het belangrijk om alles nog eens goed te overlopen. Want kleine, praktische dingen kunnen je trip aangenamer maken.

Stekkers en contactdozen: niet elk land heeft hetzelfde stekkersysteem. Daarom is het handig als wielrenster om een wereldstekker te kopen. Deze heeft alle mogelijke systemen van elk land ter wereld. Op die manier heb je altijd de juiste mee op reis. Samen met je aangepaste stekker is het raadzaam om ook een contactdoos mee te nemen. Dan kan je meer apparaten tegelijk van stroom voorzien.

Medicatie: neem altijd een kleine EHBO-kit mee. De kans is heel groot dat je iets nodig hebt. Vreemd land, vreemd eten,… Naast de maag- en darmklachten zijn er ook de valpartijen. Na een valpartij lappen de verzorgers van de ploeg je meestal op. Maar ’s nachts kan je al eens wakker liggen van de pijn, dan is het praktisch om een paracetamol in de buurt te hebben. 

Reishaardroger: steek ook altijd een reishaardroger in je bagage. De meeste hotels hebben dit wel, maar sommige voorzieningen blazen amper warme lucht. Wanneer je een etappe in de regen hebt gereden, is het ook heel makkelijk om er je schoenen mee droog te blazen. Of wanneer je was niet volledig droog is en je hem snel weer nodig hebt.

Oortjes: zoals eerder in deze rubriek door een collega omschreven, vergeet nooit je oortjes. Zowel op het vliegtuig als in je hotelkamer of voor de opwarming van een wedstrijd zijn ze zeer nuttig. Oortjes laten je toe naar muziek te luisteren of een film te bekijken zonder dat je er iemand mee stoort.

Films: vergeet je laptop niet. En bij aankomst in het hotel vraag je best onmiddellijk de wifi-code. Het online streamen van films en series kan starten. 

Lectuur: neem ook alvast wat ontspannende lectuur mee in je handbagage. Een boek, wat tijdschriften, kruiswoordraadsels,… 

Visa of mastercard: wanneer je buiten de eurozone treedt, zal je met de munteenheid van het bestemde land moeten betalen. Als wielrenster geef je nooit veel uit. Je betaalt eens een koffie of zo, meer niet. Het is desondanks handig om een Visa- of mastercard mee te nemen. Hierdoor kan je betalen indien nodig en zit je achteraf niet met vreemd geld thuis. 

De waszak: niets zo vervelend als geen waszak bij je te hebben. Dan gaan al je spullen los de wastrommel in en is het hopen dat je alles terugkrijgt. Daarom is de waszak super belangrijk: een zak met grote mazen, duidelijk naamlabel en goede afsluitrits (die niet loskomt tijdens de wasbeurt). Hotelkamers van rensters worden altijd gedecoreerd met de verse was. Alles wordt opengehangen zodat het snel droogt.

Handbagage: vergeet niet om je koersschoenen en -helm en eventuele racekit in je handbagage te steken. Mocht je reistas verloren zijn op de luchthaven, kan je nog steeds koersen. Essentiële zaken hou je best altijd in je handbagage, maar wel opletten met vloeistoffen natuurlijk. Deze komen niet voorbij de controle. Maar pocket deo, tandpasta, tandenborstel, klein busje zeep,… zitten standaard in mijn handbagage. Als je vlucht dan vertraging heeft, kan je je toch wat opfrissen.

Zo, ik denk dat dit de belangrijkste zaken zijn. Hier kom je al een heel eind mee vooruit. Wees proactief bij het inpakken. Dit maakt jouw reis en die van je reisgenoten aangenamer.

Annelies Dom

Foto MVH
 

Als atleet sta je nooit alleen

Als atleet sta je nooit alleen

In mei leggen alle vogels (kippen) een ei...

In mei leggen alle vogels (kippen) een ei...