De perfecte 'roomie'

De perfecte 'roomie'

Het eerste rondje van het jaar zit er alweer op. Met mijn ploeg Sport Vlaanderen-Guill d’Or reed ik de Setmana Ciclista Valenciana, een vierdaagse wedstrijd die van start ging met een ploegentijdrit en vervolgens drie wegritten in en rond Valencia. Ik moest jammer genoeg al snel afhaken door ziekte, waardoor ik enkele rustdagen moest inplannen, maar de ploeg heeft enkele mooie resultaten kunnen neerzetten. 

In een rondje overnacht je meestal met een ploeggenoot, je slaapt zelden alleen. Wanneer je in het hotel aankomt, is de kamerverdeling het eerste wat moet gebeuren. Altijd een spannend moment om te horen met wie je de kamer moet delen. Bij ons is er immers geen vaste kamerindeling. Misschien komt het je wel bekend voor, enkele ergernissen of rare gewoontes van iemand waar je bij slaapt. Het is niet altijd even makkelijk om een goede kamergenoot te zijn, niemand is perfect natuurlijk. Hieronder geef ik wat tips en tricks mee om volgens mij de perfecte ‘roomie’ te zijn. Hoe bewaar je de vrede op de kamer?

Bed kiezen: wanneer je in de kamer binnenkomt, moet je allereerst een bed kiezen. Dit gebeurt meestal spontaan, maar je kan steeds eens vragen of je kamergenoot een voorkeur heeft voor het linkse of het rechtse bed. Diegenen die ’s nachts regelmatig naar het toilet moeten, willen soms dicht bij de badkamer slapen. Anderen zijn het gewoon van thuis om aan de linker- of de rechterkant te slapen. 

Tv kijken: als je tv wil kijken, vraag je even of dit niet stoort voor de andere. Het programma kan je ook samen overeenkomen.

Film/serie kijken: jullie kunnen samen naar een film of serie kijken, maar als je alleen kijkt, gebruik dan best oortjes zodat je de andere niet stoort. 

Badkamer: hou de badkamer netjes, zet je spullen niet overal neer, maar kies een plaatsje voor je toiletzak zodat je niet alles inpalmt. Laat liefst ook geen haar achter in de gootsteen of het bad en neem bovendien de badkamer niet te lang in beslag.

Toilet: laat weten wanneer het wc-papier op is en laat best ook geen twee velletjes over. Hou het daarnaast proper en gebruik bij een grote boodschap liefst een luchtverfrisser. 

Winderigheid: je kan een scheetje laten, maar liefst onder je laken en nadien zeker vijf minuten niet bewegen, of het kan in de badkamer of op het terras. Een boertje laten kan ook eens gebeuren, maar vergeet niet om er een beleefde ‘pardon’ aan toe te voegen. 

Ziekte: bij ziekte probeer je indien mogelijk te veranderen van kamer en alleen te slapen, zo kan je zeker je kamergenoot niet besmetten en is hij/zij ook meer gerustgesteld om niet ziek te worden. 

Voor het slapen gaan: voor jullie gaan slapen, spreken jullie best een tijdstip af om de wekker te laten aflopen, zo hebben jullie allebei nog tijd genoeg om jullie klaar te maken voor het ontbijt. Respecteer dit uur en probeer zo stil mogelijk te zijn als de andere nog slaapt voor het uur van de wekker. Maak de andere ook wakker indien hij/zij de wekker niet heeft gehoord.

Tijdens het slapen: het is aan te raden om steeds oordoppen mee te nemen. Je weet nooit of je kamergenoot snurkt of praat in zijn/haar slaap. Het kan ook zijn dat er veel straatlawaai is of indien jullie naast de lift slapen, is er nogal veel passage op de gang. Sommigen dragen ook een ooglapje voor alle lichtjes die branden (je kan ook alle stekkers uittrekken, maar dit kan even duren) of voor wanneer je een dutje wil doen overdag. Steek ook niet zomaar het licht aan en gebruik je gsm om naar het toilet te gaan, doorspoelen is ’s nachts ook niet altijd nodig bij een kleine boodschap. 

Andere: steek het kaartje van de kamer niet bij je gsm, neem ineens twee codes voor de wifi mee bij het onthaal, maak koffie voor twee als er de mogelijkheid voor is, neem drank of eten mee voor je kamergenoot en bellen of skypen kan eventueel op de kamer, maar liefst niet te lang en niet te luid. 

Ziezo, er zijn dus heel wat dingen om rekening mee te houden en ik hoop jullie hierbij een beetje geholpen te hebben. En eigenlijk is de belangrijkste tip dat je het gewoon moet zeggen tegen hem/haar als iets je niet bevalt. Wie weet worden jullie dan nog de beste ‘roomies’. 

Veel plezier!

Groetjes, 

Gilke Croket

Foto Paul Hinninck
 

 

Waar zijn de wielerkoninginnen?

Waar zijn de wielerkoninginnen?

Rustig fietsen in de buurt van Brussel, het kan

Rustig fietsen in de buurt van Brussel, het kan