Rustig fietsen in de buurt van Brussel, het kan

Rustig fietsen in de buurt van Brussel, het kan

De voorjaarskoersen zijn weer begonnen en dat betekent meestal koersen in regen, wind en kou. Laat dat nu net de omstandigheden zijn waarin ik graag koers. Op de GP Samyn na hebben we tot nu toe echter altijd al mooi weer gehad tijdens de wedstrijden. Daar wil ik natuurlijk niet over klagen, maar stiekem had het weer voor mij wat minder mogen zijn.

Trainen doe ik dan weer liever wanneer de zon schijnt en het wat warmer is, zodat je gewoon in korte broek en een shirt met korte mouwen kan trainen (aankleden in de winter kost in mijn geval dan ook heel wat meer tijd dan in de zomer). Maar natuurlijk was het weer tijdens de trainingen de afgelopen weken een spelbreker: veel regen, weinig zon, kou… Mijn favoriete omstandigheden voor de koers kreeg ik op training en omgekeerd. Ik stond dan ook te springen als een klein kind met de weersvooruitzichten van de afgelopen dagen: zon, warm… Lente dus. Perfect trainingsweer!

Tijd ook om mijn favoriete trainingsrondjes te rijden. Ik woon tegen het Brusselse en veel mensen gaan er dan meteen van uit dat dit geen mooie fietsstreek is, maar niets is minder waar. Je kan verschillende richtingen uit en bent zo in het Hageland, Pajottenland of de Druivenstreek. Mijn favoriete trainingsrondje loopt via dit laatste stukje Vlaams-Brabant. Ik vertrek thuis op het vlakke en na een halfuurtje kom ik de eerste korte hellingen al tegen, ik rij vervolgens verder richting Overijse en neem onderweg verscheidene hellingen mee die vroeger in het parcours van de Brabantse Pijl zaten of er nog altijd in figureren. De wegen daar zijn heel erg rustig en naar wielrensters toe zijn autobestuurders meestal hoffelijk. In die streek is nog veel natuur en wanneer alles in het voorjaar begint te bloeien, is het nog net dat tikkeltje mooier… Dus allen daarheen!

Maaike Polspoel

Foto MVH

 

De perfecte 'roomie'

De perfecte 'roomie'

Het ovaal

Het ovaal