Een leven naast de fiets...

Een leven naast de fiets...

Naast een druk leven op en rond de fiets heeft iedere wielrenster, of toch de meeste, nog een leven naast de fiets.

Als renster ben je vaak weg van huis en als je thuis bent, is iedereen gaan werken. Je leeft dus vaak alleen. In het begin was dit toch een grote aanpassing voor mij. Thuiskomen in een leeg huis voelt enigszins vreemd en eenzaam aan.

Om toch wat gezelschap te hebben overdag besliste ik om een hond te kopen. Ik stel jullie graag voor aan Bailey, mijn mini jack russell. Op rustdagen neem ik haar graag mee naar het bos, de zee of de vaartdijk. Daar loopt ze kilometers. Mijn hond zien lopen en nieuwsgierig zijn naar alles wat ze tegenkomt, werkt ontspannend voor mij. Het is dus een win-winsituatie.

Bailey 2.gif

Mensen zeggen vaak dat een hond het baasje typeert. En dit kan kloppen. Net zoals haar baasje eet, slaapt en beweegt Bailey graag. We vormen dan ook een goed duo. Elke keer als ik een koffer moet maken, kruipt ze ofwel in mijn koffer ofwel is ze boos en wil ze me niet meer zien. Maar elke keer dat ik thuiskom, of ik nu een week of langer weg was, is ze door het dolle heen. Altijd een blije ontvangst. Of ik nu goed of slecht gereden heb, ze is altijd blij dat ik weer thuis ben. Ideaal om de mentale kopzorgen rond de koers te vergeten!

Groetjes,

Annelies Dom

Foto Paul Hinninck

 

Off Season

Off Season

Women's Cycling Fan Day Edition 2

Women's Cycling Fan Day Edition 2