Gaan en blijven gaan

Gaan en blijven gaan

Ondertussen zijn we half oktober, dit betekent dat de meeste wielrensters stilletjes aan beginnen met hun opbouw richting het wegseizoen. De eerste wegwedstrijden lijken nog ver weg, maar als topsporter kan je het jezelf moeilijk permitteren om een maand niets van sport te doen. Wanneer ik mijn lange rustperiode inlas, doe ik meestal twee weken helemaal geen sport en vanaf de derde week probeer ik graag eens nieuwe sporten. De klassieke alternatieven zoals hardlopen, zwemmen of mountainbiken zijn een leuke variant om te beginnen aan je opbouw. Maar je kunt ook nog andere toffe sporten kiezen zoals boksen, (rol)schaatsen, klimmen en yoga. Bij deze sporten gebruik je al je spiergroepen en dit zijn goede stabiliteitstrainingen, ideaal dus om daarna terug je fiets op te springen en je stabiliteit te onderhouden. Loop wel niet te hard van stapel wanneer je een nieuwe sport probeert, zodat je geen blessures oploopt.

22547798_756895137853613_1113907846_n.jpg

Voor mij staat er echter nog geen lange rustperiode voor de deur. Tot en met december staan er nog veel belangrijke pistewedstrijden op mijn programma. Ik begin deze week met de Europese kampioenschappen in Berlijn, het weekend daarna rijd ik een driedaagse tijdens de zesdaagse van Londen. Dan volgen er twee wereldbekerwedstrijden in Pruszkow en Manchester. Vervolgens kom ik nog enkele dagen in actie tijdens de zesdaagse van Gent en als kers op de taart mag ik naar Canada om ook daar een wereldbekermanche af te werken. Nog een drukke agenda dus, maar het zijn stuk voor stuk goede vooruitzichten waar ik mijn beste beentje zal voorzetten.

De vrouwen die graag wat ervaring willen opdoen op de piste of graag wat koersritme willen opdoen voor het wegseizoen kunnen steeds meedoen aan een wintermeeting op de wielerpiste in Gent. Vanaf 4 november kan je bijna ieder weekend je conditie testen via deze meetings. Op www.belgiantrackcycling.be kan je het wedstrijdoverzicht terugvinden.

Veel succes deze winter!

Gilke Croket

 

Chinese uitsmijter van het seizoen

Chinese uitsmijter van het seizoen

Off Season

Off Season