Off Season

Off Season

Het seizoen zit erop! Voor de meeste onder ons dan toch… Enkele rensters rijden nog door tot dit weekend, dan vindt er met de Chrono des Nations nog een tijdrit plaats in Frankrijk. En er zijn zelfs nog enkele wegrensters die hun seizoen doortrekken tot het EK op de baan in Berlijn. 

Mijn seizoen zit er al even op en ik ben dan ook al volop in “Off Season”. Waar hou ik me zoal mee bezig tijdens mijn rustperiode? Eerst en vooral gaat mijn fiets even aan de kant. Ik blijf wel bezig met andere sporten, maar ga niet fanatiek liggen trainen. Verder is de rustperiode het ideale moment om weer wat te genieten van het sociale leven. Niet dat hier tijdens het seizoen geen tijd voor is, maar dat is toch anders. Waar je tijdens het seizoen geen hele dag kan afspreken en op tijd wilt gaan slapen, is de rustperiode het moment om met vriendinnen op stap te gaan. Een dagje naar een pretpark of een ander leuk uitje, nadien lekker eten of een weekendje op bezoek gaan bij een vriendin zijn zaken waar ik dan extra van kan genieten. Niets leuker dan wat “Girl Time”. 

Nu er wat meer tijd is, ben ik onlangs ook van start gegaan met een cursus initiator wielrennen bij de Vlaamse Trainersschool. Ik zou in de toekomst graag mijn ervaring en kennis delen met zowel kinderen als volwassenen die graag met de fiets rijden. En om dit op een goede manier te kunnen uitvoeren, vind ik het belangrijk dat ik goed opgeleid ben. Je werkt immers met de rensters/renners van de toekomst. Ook met al mijn ervaring leer ik nog steeds nieuwe dingen bij, dus ook voor je algemene kennis als wielrenster is dit een goede cursus. 

Voor deze cursus moet je ook stages afwerken en als je dan de evolutie ziet die de kinderen die deelnemen doormaken op vlak van techniek en kennis geeft dit ontzettend veel voldoening. Samen werk je ergens naartoe en als je dan de glimlach op de kinderen hun gezicht ziet verschijnen wanneer ze het doel bereikt hebben, kan je dag niet meer stuk. Langs deze weg blijf ik tijdens mijn rustperiode toch met fietsen bezig, maar dan op een heel andere manier dan tijdens het seizoen. En daar draait de hele rustperiode ook om: mentaal tot rust komen en de zin om er daarna weer vol tegenaan te gaan aanwakkeren!

Maaike Polspoel

Foto Paul Hinninck
 

Gaan en blijven gaan

Gaan en blijven gaan

Een leven naast de fiets...

Een leven naast de fiets...