Women's Cycling Fan Day Edition 2

Women's Cycling Fan Day Edition 2

Gisteren zaterdag vond om en rond het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent de tweede editie van de Women’s Cycling Fan Day plaats. Een dag vol wielergerelateerde activiteiten waarbij dameswielrennen centraal staat! Dit initiatief van Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles werd vorig jaar reeds warm onthaald en kende ook dit jaar een geslaagde editie!

Reeds om 9u30 ’s ochtends werd het programma op gang geschoten met een fietstocht van 65 kilometer en eentje van 25 kilometer, beide werden begeleid door enkele rensters waaronder ook ikzelf. Hoewel ons typisch Belgische weer (lees onvoorspelbaar) ons geen droge voormiddag gunde, stonden er toch heel wat fietslustigen aan de start, zowel jong als oud! De tocht voerde ons vanuit Gent over rustige en golvende wegen naar de regio Zottegem, waar de vrouwvriendelijke bevoorrading plaatsvond in Herzele, om ons vervolgens terug richting Eddy Merckx-piste te brengen. Een straaltje zon en het uitblijven van de neerslag had ook wat extra cachet aan de tocht toegevoegd, iedereen genoot van de rit en na afloop heb ik enkel maar positieve reacties gehoord.

20170930_135434.jpg

Vanaf 10u kon je op het middenplein van de piste doorlopend terecht op de tweedehands- en damesclubbeurs. Om 11u kon je kiezen om aan de MTB/cross instuif deel te nemen onder begeleiding van Githa Michiels, Elke Vanhoof hielp de durvers op de BMX en tijdens de initiatie op de piste kon je terecht in het wiel van onder meer Jolien D’hoore en Lotte Kopecky. Allen toppers in hun discipline!
Tijdens het middaguur vond de modeshow plaats, hier werden de collecties damesfietskledij van o.a. Bioracer en Louis Talpe gepresenteerd. Wie beweert dat fietskledij niet glamoureus en stijlvol kan zijn, heeft het serieus mis! Als afsluiter van de dag werden de aanwezige UCI-rensters letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

De Women’s Cycling Fan Day stond ook in het teken van een goed doel, namelijk Pink Ribbon. Dat is een internationale organisatie die aandacht vraagt voor borstkankerpatiënten. De organisatie kiest ervoor om verschillende projecten te ondersteunen die psychosociale zorg bieden aan patiënten en hun omgeving (www.pink-ribbon.be).
Speciaal hiervoor heeft Bioracer een limited edition truitje ontworpen, geheel in de kleur van Pink Ribbon (deze zijn overigens ook te koop voor wie via deze manier Pink Ribbon wenst te steunen). Heel leuk was ook dat de bevoorrading tijdens de fietstocht en de hapjes tijdens de hele Women’s Cycling Fan Day aan dit thema waren aangepast.

20170930_145158.jpg

Op naar editie 3!

Ann-Sophie Duyck

 

Een leven naast de fiets...

Een leven naast de fiets...

Carpe diem

Carpe diem