Nog geen last van 'septemberitis'

Nog geen last van 'septemberitis'

De laatste weken van het wielerseizoen komen eraan, maar ik heb zeker nog geen last van ‘septemberitis’. In het wielerjargon wordt dit woord wel eens lachend gebruikt in de maand september, omdat velen dan last krijgen van verminderde trainingslust en zin om te koersen. Het aangename trainingsweer van de afgelopen dagen maakt het trainen natuurlijk ook nog een stukje plezanter. Er staan daarnaast nog belangrijke wedstrijden op het programma met o.a. de Ronde van België ofte Lotto Belgium Tour en het Europese kampioenschap in Plumelec.

Bovendien zorgt de sterke Trophée d’Or die we met de ploeg reden natuurlijk voor veel motivatie om deze trend de komende wedstrijden verder te zetten. We wonnen daar met Lotto Soudal Ladies twee ritten met Elise Delzenne en Claudia Lichtenberg. Bovendien wonnen we ook het ploegenklassement en hadden we in de eindstand maar liefst drie rensters in de top vijf met Elise als winnares, Claudia op plaats twee en ikzelf als vijfde.

Morgen start de Ronde van België, één van de etappewedstrijden waar ik elk jaar naar uitkijk. Onze nationale ronde wint de jongste jaren aan belang op de internationale wielerkalender en kreeg dit jaar het label UCI 2.1. We gaan morgen van start met een proloog in Nieuwpoort en ik hoop alvast dat er veel vakantiegangers eens een kijkje komen nemen. Wie weet winnen we op die manier nog wat extra harten voor het vrouwenwielrennen. Met ook nog etappes in Moorslede, Lierde en de slotrit met aankomst op de mythische Vesten in Geraardsbergen zal het zeker een mooie vierdaagse worden.

Groetjes en tot schrijfs,

Sofie De Vuyst

Foto Paul Hinninck

Tour de Sarah 2

Tour de Sarah 2

De laatste loodjes wegen het zwaarst...?

De laatste loodjes wegen het zwaarst...?