Tijd om wat andere sporten te beoefenen

Tijd om wat andere sporten te beoefenen

Terwijl het internationale peloton zich volop aan het voorbereiden is op het WK wegwielrennen in Qatar wordt dit weekend de laatste dameskoers in België georganiseerd. Ik zal daar niet aan de start staan, mijn seizoen zit er al een tijdje op. Traditiegetrouw neem ik na het seizoen een paar weekjes ‘rust’, zoals de meeste rensters wel doen. Alleen ben ik niet zo goed in het werkwoord ‘rusten’. Voor mij houdt deze periode vooral mentale rust in. Ik krijg geen schema van mijn trainer, dus mag ik gewoon doen waar ik zin in heb. Ik profiteer dan ook van deze periode om sporten te beoefenen waar tijdens het seizoen geen tijd voor is, of die net iets te uitdagend zijn om tijdens het seizoen te beoefenen.

Waar hou ik me zoal mee bezig? Het eerste waar ik naar uitkijk is mijn mountainbike, mijn allereerste liefde! Dit hoort ook in de categorie ‘wielrennen’ thuis, maar daar gaat het niet om. Als ik alleen maar kijk naar mijn mountainbike komt er al een glimlach op mijn gezicht. Ik hou van de natuur en als ik met mijn mountainbike over de single trails rij, ontspan ik helemaal. Af en toe eens een pittige afdaling zorgt voor wat adrenaline en mijn dag kan niet meer stuk!

Nog een passie van mij is muurklimmen, en sinds kort ook rotsklimmen, eigenlijk een perfecte stabilisatietraining! Ook dat is pure ontspanning voor mij. Daar hang je dan, hoog in de lucht, je moet een pas zetten en voelt dat het net wel maar even goed net niet zal lukken, je verzamelt al je moed bijeen en gaat er vol voor. De rush die dan door je lichaam gaat als je het wel haalt, is geweldig! Rotsklimmen doe ik samen met mijn trainer, Rudi Frankinouille. Ik werk een heel jaar door heel nauw samen met Rudi en ik ben er dan ook van overtuigd dat je samen een klik moet hebben. Het is heel belangrijk dat je goed op elkaar afgesteld bent zodat je weet wat je van elkaar kan verwachten. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze passie met mijn trainer kan delen, het is elke keer een soort teambuilding.

De komende dagen zal ik al opnieuw met Rudi samen zitten om mijn winterplanning te bespreken, want hoe graag ik ook andere sporten beoefen, ik kijk toch altijd uit naar het moment dat ik weer kan beginnen opbouwen. Voor je het weet staan we weer aan de start van de Omloop het Nieuwsblad!

Maaike Polspoel

PS: Thanks Rudi voor de foto’s

 

Mijn veiligheid op de fiets, een dagelijkse bekommernis

Mijn veiligheid op de fiets, een dagelijkse bekommernis

Doha: zon en hitte, dus nood aan hydratatie

Doha: zon en hitte, dus nood aan hydratatie