De laatste loodjes wegen het zwaarst...?

De laatste loodjes wegen het zwaarst...?

Dinsdagavond is de Boels Rental Ladies Tour van start gegaan en dan begint het bij elke renster door te dringen dat het einde van het seizoen in zicht is. De internationale wedstrijden die er nog zijn kan je op de vingers van één hand tellen en de kansen om dit jaar nog een wedstrijd te winnen worden steeds kleiner.
Traditiegetrouw is dit ook de periode dat het bij veel rensters ‘op’ is. Voor vele is het een lang en zwaar seizoen geweest en zij hebben nood aan rust. Ook de Olympische Spelen zullen ervoor zorgen dat een aantal rensters zich mentaal nog moeilijk kunnen opladen. De Spelen hebben ervoor gezorgd dat dit een bijzonder jaar is, en dan vind het WK ook nog eens plaats in oktober. Voor die rensters is het nog even doorbijten en wegen de laatste loodjes nog wat zwaarder dan anders.

Natuurlijk rijden er in deze periode nog een aantal uiterst gemotiveerde rensters rond en ik behoor ook tot deze laatste categorie. Ook voor mij is het een bijzonder jaar geweest, waarin ik vaak tegen mezelf heb moeten vechten en de resultaten in het begin ronduit slecht waren. Ik ben blijven werken en stapje voor stapje (ik gebruik bewust stapje in plaats van stap) ben ik beter beginnen rijden. Toen ik twee weken geleden een zeer goede inspanningstest aflegde, sprong ik dan ook een gat in de lucht. Mijn geduld is hard op de proef gesteld, maar wordt eindelijk beloond. Nog maar eens een bewijs dat de aanhouder meestal wint. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de wedstrijden die nog komen en vind het zelfs jammer dat het seizoen zo snel gedaan is, maar des te meer ben ik zeer gemotiveerd om verder te blijven werken en te kijken waar ik zal uitkomen… Volgens het gezegde wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar niet voor mij… Laat de laatste wedstrijden van het seizoen maar komen!!!

Maaike Polspoel

Foto Paul Hinninck

Nog geen last van 'septemberitis'

Nog geen last van 'septemberitis'

Hulste Wielerhappening

Hulste Wielerhappening