Iedereen durfde het te dromen, Jolien deed het

Iedereen durfde het te dromen, Jolien deed het

Deze maand zou ik kunnen schrijven over mijn reeks van nationale wedstrijden en over het behalen van mijn tweede (derny Lombardsijde) en derde (testtijdrit Montenaken) overwinning van het seizoen. Maar de focus van de hele sportwereld ligt deze maand op de Olympische Spelen en er is een Belgische wielrenster die enorm veel aandacht verdient. Tijdens onze stage in Borlo kleefden wij met de meisjes en de staff van de nationale ploeg op het televisiescherm om geen seconde van het damesomnium te missen.

Jarenlang durfde iedereen het te dromen, Jolien D’hoore met een medaille op het podium van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maar enkel Jolien zelf kon deze stoute dromen realiseren. En daar slaagde ze deze week met verve in! Historie schrijven in het Belgische wielrennen. Dankzij een dijk van een prestatie op het juiste moment en op de juiste plaats. Enkel mogelijk mits kleine en grote opofferingen van zichzelf en haar omkadering, vier jaar lang.

Laat ons hopen dat Jolien een trendsetter is en vele jonge meisjes kan inspireren om met de fietssport te beginnen, in gelijk welke discipline. Want een groot voorbeeld is ze. Een trainingsbeest met een echte winnaarsmentaliteit. Een kamergenote van wie ik ontzettend veel geleerd heb. Stelen met de ogen is niet moeilijk wanneer het verschil met vele andere topsporters zo hard opvalt. Toch maar die extra blokkentrainingen op rollen doen wanneer de andere renners al huiswaarts keerden, toch maar die aparte etenswijze aanhouden wanneer ze daar af en toe eens een opmerking over krijgt, toch maar op bed blijven liggen wanneer de anderen kiezen voor een uurtje aan het zwembad.

EK ploegenachtervolging Anadia 2012

EK ploegenachtervolging Anadia 2012

Wat ik nog het meest van al apprecieer, is dat Jolien respect kent. Naast de belangrijke ondersteuning van de Belgische federatie en haar team Wiggle-High5 creëerde ze zelf een team van belangrijke personen rond haar om nog sterker voor de dag te komen. Psychologische begeleiding, kinesist en masseur, diëtist,… Jolien zou op elk vlak het maximum eruit halen. Ze maakt het zichzelf zo moeilijk door naar de perfectie te streven en slechts bij uitzonderlijke prestaties tevreden naar huis te keren. Die medaille in Rio is er één. Eentje om U tegen te zeggen. Proficiat Jolien en Team Belgium!

Sarah Inghelbrecht

Foto (podium Eeklo) Paul Hinninck

 

Hulste Wielerhappening

Hulste Wielerhappening

België blijft het wielerland bij uitstek

België blijft het wielerland bij uitstek