Tour de Sarah

Tour de Sarah

Na de Belgische kampioenschappen tijdrijden en weg (foto), waar ik respectievelijk een vijfde en 25ste plaats behaalde en waar ik tevreden naar terugblik, vertrok ik met de Lares ‘family’ naar onze eerste etappekoers van de zomer in Tsjechië. Nadat ik vorig jaar de kans had gekregen om deze vierdaagse Tour de Feminin als gastrenster te rijden, wist ik helemaal wat ons te wachten stond. Onder meer zesmaal de beklimming van de Vápenka. Elke renster die deze wedstrijd in de streek rond Krásná Lipa ooit eens gereden heeft, kent deze kuitenbijter van kop tot teen. Voor sommigen een haat-verhouding, voor anderen een liefde-verhouding. Dit laatste geldt zeker voor Cecilie Uttrup Ludwig, die zowel de eerste als de laatste etappe met finish na de afdaling van de Vápenka en het eindklassement op haar naam schreef. Zelf keek ik meer uit naar de twee andere etappes die een minder zware finish kenden en met dank aan mijn ploegmaten kon ik naar een zesde en elfde plaats sprinten.

Drie dagen autoreis later stond ik aan de start van de proloog van de Tour de Bretagne in Yffiniac. Ik werd door de nationale ploeg geselecteerd om de Belgische kleuren te verdedigen in de vijfdaagse rittenkoers. Het peloton was niet eens half zo groot als in Tsjechië, 85 rensters tegenover 184. Ook in Bretagne was er één renster net iets sterker dan de rest. De Cubaanse Arlenis Sierra domineerde de hele week en won twee ritten en het eindklassement. De Belgische ploeg was collectief sterk en goed voor gemiddeld twee toptienplaatsen per dag. Ann-Sophie Duyck pakte de tweede plaats in het eindklassement en zelf eindigde ik twee keer in de top tien en tweemaal in de top vijftien, goed voor een zeventiende plaats in het eindklassement.

Na deze twee weken ben ik het leven op internaat opnieuw gewoon. Grote luxe is het niet, maar het brengt wel een gezellige drukte onder de teams die in dezelfde school ‘kamperen’.

Bij mijn thuiskomst stonden nog twee mooie nationale wedstrijden op het programma: Zottegem en de GP Glineur. Met de warmte en het golvende terrein zeker niet de makkelijkste. De laatste verdient volgend jaar minstens een verdubbeling van het aantal deelneemsters!

Deze reeks brengt mij op een totaal van 12 wedstrijden in 14 dagen. Helaas kan ik mijn Tour niet afsluiten op de Champs-Elysées komende zondag. De komende dagen staat er rust op het menu. Wat zeker niet op het menu staat, is pasta met kip… Daarna is het opnieuw toewerken naar de start van de volgende Tour de Sarah met Lares-Waowdeals eind augustus.

Sarah Inghelbrecht

Foto Paul Hinninck

Rio nu wel heel dichtbij

Rio nu wel heel dichtbij

Giro Rosa, een mooie ervaring

Giro Rosa, een mooie ervaring