Parcours BK is lastig, heel lastig

Parcours BK is lastig, heel lastig

Nu het voorjaar al even achter de rug en de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen zo goed als afgelopen is, werd er deze week tijd gemaakt voor een ploegtraining in Lacs de l’Eau d’Heure, waar dit jaar gestreden zal worden voor de Belgische driekleur. Ik had dinsdag met Kaat Hannes en Annelies Dom afgesproken om samen te rijden, wat altijd gezelliger is dan wanneer je alleen de weg op moet. En die ochtend was gezelschap meer dan welkom aangezien het een drukke ochtendspits was waarin we meer in de file hebben gestaan dan hebben gereden.

Uiteindelijk zijn we na veel geduld toch in Lacs de l’Eau d’Heure geraakt en meteen vielen de prachtige omgeving en locatie op. Op de kaart gesitueerd ligt het een stukje onder Charleroi, omgeven door heel veel groen en – de naam zegt het zelf – een meer. Dit stukje België is nieuw voor mij, voor zwaardere trainingen trek ik meestal naar Spa in de Ardennen.
Na de lange autorit was ik blij dat we eindelijk konden fietsen en heel benieuwd naar het parcours. Qua weer hadden we het wel getroffen, onder een stralende zon konden we vertrekken voor de verkenning. Mijn indruk over het parcours? Een geweldig mooi rondje in een geweldig mooie omgeving. En lastig, heel lastig! Het parcours vertrekt langs de dam en loopt via brede wegen over verschillende klimmetjes, die na een aantal ronden zeker in de benen zullen kruipen.

De ‘Petit Poggio’ is de laatste beklimming, daarna loopt het golvend richting de finish. Wie daar als eerste over de finish bolt eind deze maand? Het zal in ieder geval een sterke renster zijn, waarschijnlijk de sterkste in koers. Favorieten? Vooral te zoeken in het kamp van Lotto Soudal Ladies. Of de nieuwe kampioene ook uit deze ploeg zal komen? Dat weten we op 26 juni.

Na onze training, afgewerkt in de volle zon, wachtte ons nog een zware terugrit. Door een aantal zware onweders mochten we blij zijn dat we niet wegdreven met de auto!

Maaike Polspoel

 

 

Wielrenners op de set

Wielrenners op de set

Wachten op de lente

Wachten op de lente