Wielrenners op de set

Wielrenners op de set

Ik ben ondertussen terug van een weekendje Duitsland… Nee, niet voor een vakantie, maar om er een tweedaagse etappewedstrijd te rijden in Auenstein. Een heel klein dorpje, op zo’n 50 kilometer van Stuttgart. Waarschijnlijk wisten heel weinig mensen uit de omgeving dat er een wielerwedstrijd plaatsvond. Toch is het voor mij één van de mooiste wedstrijden op de kalender. Het is een prachtige streek en ook een heel mooi, heuvelachtig parcours.

Op zondagavond keerde ik met mijn ouders terug huiswaarts om pas na middernacht mijn bedje op te zoeken. Het was een korte nacht, omdat ik en Bart maandagochtend om 8 uur al werden verwacht voor enkele beeldopnames voor onze sponsor Lotto. Het is eens iets anders, op een filmset staan. Ik was dan ook verrast door de grote crew die ons stond op te wachten. Een regisseur, productieassistenten, cameramannen, mensen verantwoordelijk voor het licht, een visagiste en een styliste. Een indrukwekkend lijstje! De opnames vergen veel voorbereiding en creatief vermogen en ik vond het concept dat ze hebben ontwikkeld best wel leuk. Het resultaat van ons ‘acteerwerk’ zal je in juli kunnen zien op de VRT.  

Voor een keertje is het wel eens leuk om zoiets te doen. Het is ook het minste wat we kunnen terugdoen voor onze sponsors die ervoor zorgen dat wij onze sport kunnen beoefenen in een goede structuur en omkadering. Zonder deze sponsors zouden wij niet naar die prachtige streken zoals Auenstein kunnen trekken om onze sport te beoefenen. Het is voor ons een kleine moeite en ook wel een leuke afwisseling voor één dag. Maar een roeping als actrice heb ik toch niet. Het vele en lange wachten, het meermaals herhalen van een shot,… Het deed me zeker meer respect krijgen voor acteurs, maar het deed me ook beseffen dat ik toch veel liever op een fiets rondrijd.
 
Groetjes en tot schrijfs,

Sofie De Vuyst

Foto boven Paul Hinninck

 

Dameswielrennen floreert in Groot-Brittannië

Dameswielrennen floreert in Groot-Brittannië

Parcours BK is lastig, heel lastig

Parcours BK is lastig, heel lastig