Daar is het voorjaar!

Daar is het voorjaar!

Met de Omloop Het Nieuwsblad is het wegseizoen nu ook in België officieel op gang geschoten. De eerste week van het ‘nieuwe voorjaar’ was meteen goed gevuld met wedstrijden. Na de Omloop vond op zondag de eerste manche van de Lotto Cycling Cup plaats in Tielt-Winge. Woensdag volgde al de tweede manche, Le Samyn des Dames. Mijn ploeg, Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d'Or, wist meteen goede resultaten neer te zetten. Afgelopen zaterdag vond dan de heroïsche Strade Bianche plaats, tevens de eerste wedstrijd van de nieuwe UCI Women’s World Tour, die de vroegere World Cup vervangt. Spannende tijden dus voor het vrouwenwielrennen, want er komen steeds meer initiatieven die bijdragen tot de professionalisering van onze sport, waaronder ook vrouwenpeloton.be!

Ikzelf vat het seizoen wat later aan, het zwaartepunt ervan ligt namelijk in het tweede deel. In augustus vinden de Olympische Spelen plaats, in september volgt het EK in Nice/Monaco en half oktober is er nog het WK in Qatar. Een minder beladen voorjaar is voor mezelf een belangrijke keuze in functie van de kampioenschappen, maar ik hoop in de toekomst wel te kunnen deelnemen aan wedstrijden zoals Strade Bianche. Mijn eerste wedstrijd wordt de Trofeo Alfredo Binda op 20 maart. Het is ook de eerste maal dat ik aan die wedstrijd zal deelnemen.

Ondertussen lig ik uiteraard niet stil. Het seizoen 2015 eindigde voor mij halverwege oktober, half november startte ik al opnieuw met de algemene opbouw. Om het Belgische klimaat te ontvluchten, trokken we met de ploeg in februari naar Albir (Spanje). Daar konden we in optimale omstandigheden de nodige hoogte- en kilometers maken. De ideale boost voor het nieuwe wielerjaar en broodnodig om met een goede basis het seizoen in te gaan.

Sinds deze winter werk ik ook met een Smart Power Trainer. In vergelijking met de klassieke ‘vaste’ rollen is dit echt wel een verademing. De Power Trainer wordt aangestuurd door een applicatie, mijn favoriete app hierbij is die van Zwift. Hiermee train je in een virtuele en interactieve wereld en je bent ook nooit alleen. Terwijl buiten regen, sneeuw en rukwinden ons land teisteren, kan je op een bijzonder efficiënte (en droge) manier makkelijk je training indoor afwerken!

Sportieve groetjes,

Ann-Sophie Duyck

En we zijn vertrokken...

En we zijn vertrokken...

Een schitterende binnenkomer!

Een schitterende binnenkomer!