Indrukwekkende uitzichten in Strade Bianche

Indrukwekkende uitzichten in Strade Bianche

Het voelt een beetje raar om zo kort na de terreuraanslagen in Brussel een stukje over de koers neer te pennen, maar het is zoals veel mensen al hebben gezegd: we moeten zeker ons medeleven betuigen met de slachtoffers en hun naasten, maar mogen ons verdere leven niet laten bepalen door wat gebeurd is. Dus toch maar even over de koers.

Het seizoen is ondertussen al een drietal weken ver, de wedstrijden volgen elkaar in een snel tempo op. De afgelopen drie weken heb ik ook al twee keer in Italië verbleven, na België toch wel het tweede koersland bij uitstek. Met de streek van Toscane en Lombardije hebben we twee mooie delen van Italië aangedaan.
In Toscane was ik echt onder de indruk van de mooie uitzichten van de Strade Bianche, zoals te zien op de bijgevoegde foto. We kunnen er tijdens de koers niet steeds van genieten, maar het is wel leuk dat je er steeds één of twee dagen vooraf bent om de sfeer van het land op te snuiven. Het is zeker een mooie nevenzijde van de wielersport, je komt op veel plaatsen en ook al heb je geen tijd voor stadsbezoekjes of culturele uitstappen, ik weet nu al waar ik nog eens op vakantie wil gaan na mijn wielercarrière.

De start van het nieuwe seizoen betekent voor mij ook de kleuren van mijn nieuwe team verdedigen, de kleuren van de Lotto Soudal Ladies. En dat is ten huize van mezelf en mijn vriend Bart De Clercq toch wel iets specialer aangezien Bart de kleuren van de mannenploeg verdedigt. Vele mensen vragen me hoe dit is en ik moet zeggen, het zorgt soms wel voor wat verwarring. De eerste dagen raakte onze koerskledij na een wasbeurt door mekaar. Daar hebben we ondertussen een paar oplossingen voor gevonden. We hebben onder meer afgesproken dat de linkerzijde van het wasrek door mij wordt ingenomen en de rechterzijde door Bart. Alle truitjes werden ondertussen ook voorzien van een naamlabel. En de onderhemdjes, mutsjes en bandana’s gebruiken we ondertussen gewoon van elkaar. Met de was moeten we vanaf nu dus een beetje praktischer omgaan.

Groetjes en tot schrijfs,

Sofie De Vuyst

Life is like riding a bicycle - To keep your balance, you must keep moving

Life is like riding a bicycle - To keep your balance, you must keep moving

En we zijn vertrokken...

En we zijn vertrokken...