Een schitterende binnenkomer!

Een schitterende binnenkomer!

Een nieuw jaar, een nieuw team, een nieuwe start. En die start van het nieuwe jaar verliep op wieltjes. Op 4 januari vertrokken we met zes Waowgirls en de staf van Lares-Waowdeals naar San Luis in Argentinië. Maar liefst 52 lange uren onderweg om in een heerlijke zon en prachtige omgeving terecht te komen.

Na enkele dagen acclimatiseren vertrokken we naar de start van de eendagswedstrijd GP San Luis. Hoe dichter we de startplaats naderden, hoe meer regen er met bakken uit de lucht kwam gevallen! Echt flandrienweer in San Luis en een bochtig en golvend circuit, ik voelde mij ondanks wat positieve stress helemaal in mijn nopjes. Met als resultaat een zevende plaats op 144 deelneemsters. Je beste resultaat ooit behalen tijdens je eerste wedstrijd van het seizoen kan enkel maar een droom zijn. Of niet? Deze keer was het voor mij werkelijkheid!


Daags nadien in de openingsetappe van de Tour de San Luis sprintte mijn ploeggenote Kelly Markus naar een knappe derde plaats en team Lares-Waowdeals was gelanceerd. Heerlijk vond ik het om de rol van ‘lead out’ te krijgen toebedeeld. In San Luis werd het elke dag warmer en dat waren ideale condities voor de ontwikkeling van bacteriën die we tijdens de eerste wedstrijd met de vuile regen in ons lichaam binnen hadden gekregen. Met als gevolg dat veel rensters tijdens de nacht na de tweede etappe met buikklachten uitgeschakeld werden en niet meer aan de start kwamen. Mijn respect gaat uit naar Iris Slappendel, die we tijdens de derde etappe zagen kotsen en die dagenlang niet meer dan een witte boterham kon eten. Toch bracht ze de zesdaagse wedstrijd tot een goed einde en loodste ze haar ploeggenote Katie Hall naar de eindoverwinning.

In Qatar deed Monique van de Ree de prestatie van Kelly nog eens over met een derde plaats in de slotetappe. De januarimaand was echt een schitterende binnenkomer voor mijn nieuwe team! Ook onze tiendaagse stage in Calpe was geslaagd. Het openingsweekend in Europa - de Omloop Het Nieuwsblad en Omloop van het Hageland - waren helaas wel een teleurstelling en brachten ons terug met de voeten op de grond. Maar deze woensdag zijn we er terug om voor de overwinning en ereplaatsen te strijden op de kasseien en door de wind en regen in Le Samyn des Dames!

Sarah Inghelbrecht

Foto's Maximiliano Blanco

Daar is het voorjaar!

Daar is het voorjaar!

Zoals altijd uitkijken naar Omloop Het Nieuwsblad

Zoals altijd uitkijken naar Omloop Het Nieuwsblad