Zoals altijd uitkijken naar Omloop Het Nieuwsblad

Zoals altijd uitkijken naar Omloop Het Nieuwsblad

 

Op het moment dat ik dit blogje neerpen, ben ik net een dagje thuis van een geslaagde stage met de Lotto Soudal Ladies in Calpe. Op de foto zie je meteen dat we er een leuke periode opzitten hebben met het team. Zo’n stage is goed voor verschillende zaken. Aangezien ik dit jaar veranderde van ploeg, kon ik de nieuwe ploegmaatjes en stafleden wat beter leren kennen. Bovendien kan je op stage in ideale trainingsomstandigheden de conditie verder aanscherpen.

Ontbijten, trainen, masseren, eten en rusten… Over iets anders hoeven we ons tijdens zo’n stage geen zorgen te maken. Calpe is ook een heel mooie fietsstreek. Van zodra je naar hetbinnenland trekt, liggen de klimmetjes op je te wachten. Ik kon er dus mijn hartje ophalen, met dank aan de gidsen uit de ploeg Lieselot en Jessie die er al een aantal keer op trainingskamp zijn geweest. De idyllische uitzichten verlichtten zeker en vast de pijn in de benen.

Het weer was vrij mooi en zonnig, enkel de laatste drie dagen werd het een beetje frisser, maar dat zorgt dan weer voor een betere aanpassing aan het koude weer hier in België. Het nieuwe wielerseizoen staat namelijk voor de deur, met komend weekend zowel de Omloop Het Nieuwsblad als de Omloop van het Hageland op het programma. Twee internationale wedstrijden van het allerhoogste niveau in België, dus hopelijk komen er veel mensen die eens surfen op deze nieuwe website een kijkje nemen. Het zal zeker en vast de moeite waard zijn!

Ikzelf kijk ook steeds uit naar de Omloop Het Nieuwsblad, niet enkel omdat het de eerste wedstrijd is na een lange trainingsperiode, maar ook omdat het parcours op mijn trainingswegen wordt afgewerkt. Dat zorgt zeker voor extra motivatie om er een mooie wedstrijd van te maken.
 
Groetjes en tot schrijfs,

Sofie De Vuyst

Een schitterende binnenkomer!

Een schitterende binnenkomer!