Wereldkampioene Cant de beste in eigen Lille

Wereldkampioene Cant de beste in eigen Lille

Sanne Cant heeft voor de zesde keer de eindzege geboekt in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, de eerste onder die naam. In de slotmanche in Lille kwam de wereldkampioene wat dat betreft niet meer in gevaar. Meer zelfs, ze won voor Denise Betsema en Loes Sels.

Met een voorsprong van 1:22 op Sels moest het al heel raar lopen om Cant in eigen Lille van haar zesde eindtrofee te houden. De twee nichtjes bleven in de aanvangsfase ook in elkaars buurt, samen met Ellen Van Loy gaven ze in de openingsronde een handvol seconden prijs ten opzichte van een leidend trio met Inge van der Heijden, Nikki Brammeier en Betsema. Het was Cant zelf die dat kloofje dichtte, maar ondertussen had Van der Heijden vooraan wat voorsprong genomen. Ook dat zette Cant snel recht en door vervolgens tien bonificatieseconden meer te nemen dan Sels verstevigde ze haar leidersplaats nog meer.

Even later namen Cant en Sels samen wat afstand, maar de jonge Van der Heijden toonde weerbaarheid en keerde terug in hun spoor. Toen het tempo bij het ingaan van de slotronde een fractie naar beneden ging, vond ook Betsema opnieuw aansluiting. Voor Van der Heijden ging het in de slotfase net iets te snel, op enkele honderden meters van de finish liet Cant ook Betsema en Sels ter plaatse.

“Als ik enkel met Loes vooraan zou zijn overgebleven, had ik haar wel de zege gegund”, zei Cant. “Alleen hing er met Betsema nog iemand aan in de slotronde. Het was dan kwestie van het goede moment af te wachten. Langs het water bijvoorbeeld was het vol wind tegen, op kop rijden was daar zeker niet de beste keuze. Uiteindelijk vond ik op zeker moment een heel goed spoor. Dat leverde me enkele meters voorsprong op en hoewel ik mijn versnelling voor een beetje verderop in gedachten had, ben ik dan maar al vol doorgegaan.”

Foto (archief) Sportfoto.be

Top 10: 1. Sanne Cant 45:37; 2. Denise Betsema (Ned) 0:02; 3. Loes Sels 0:03; 4. Inge van der Heijden (Ned) 0:07; 5. Nikki Brammeier (GBr) 0:45; 6. Ellen Van Loy 0:54; 7. Katherine Compton (USA) 0:55; 8. Laura Verdonschot 1:25; 9. Annemarie Worst (Ned) 1:38; 10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:40.

Top 10 eindstand: 1. Sanne Cant 6u01:54; 2. Loes Sels 1:35; 3. Nikki Brammeier (GBr) 5:03; 4. Laura Verdonschot 7:56; 5. Ellen Van Loy 9:42; 6. Katherine Compton (USA) 14:58; 7. Eva Lechner (Ita) 15:45; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 20:50; 9. Denise Betsema (Ned) 21:51; 10. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 23:11.

Sanne Cant in WK-vorm naar winst in Hoogstraten

Debat (deel 2): "Nieuwe UCI-regels dreigen kloof tussen top en de rest te vergroten"

Debat (deel 2): "Nieuwe UCI-regels dreigen kloof tussen top en de rest te vergroten"