Betsema te sterk voor ploeggenote Verdonschot in Maldegem

Betsema te sterk voor ploeggenote Verdonschot in Maldegem

De Brico cross in Maldegem leverde woensdag winst op voor Denise Betsema. De Nederlandse van Marlux-Bingoal bleek in de slotfase sterker dan haar ploeggenote Laura Verdonschot. Annemarie Worst finishte als derde, Sanne Cant kwam als zesde over de streep.

De openingsronde verliep al niet vlekkeloos voor de wereldkampioene, die tegen de grond ging in het zand. Onder meer Katherine Compton kwam eveneens vroeg ten val. Betsema nam ondertussen stevig het heft in handen, enkel Worst, Verdonschot en Yara Kastelijn konden aanpikken. Cant, Ellen Van Loy en Alice Maria Arzuffi vormden een eerste achtervolgend groepje.

Vooraan deden vooral Betsema en Worst er alles aan om wat voorsprong te nemen, maar een verbeten Verdonschot kon enkele keren een kleine achterstand weer wegwerken. Cant leek dan weer even volop in de achtervolging te kunnen gaan, maar gaandeweg speelden de voorbije dagen zonder veel training haar blijkbaar toch parten.

Een slipper van Worst bezorgde Betsema en Verdonschot een handvol seconden voorsprong. De jonge Kastelijn leek op weg om opnieuw aan te sluiten, tot ze zich snel vastreed in het zand en terugviel tot bij haar ploeggenote Worst. Even later ging Kastelijn nog eens helemaal tegen de grond en lagen de podiumplaatsen vast. Dat gold niet veel later ook voor de volgorde, want kort voor het aanvatten van de slotronde moest Verdonschot haar Nederlandse ploeggenote laten gaan.

podia Dames Elite Maldegem.jpg

“Het was echt wel mijn bedoeling om de wedstrijd snel in handen te nemen en wat frustratie van het missen van het podium op het WK weg te fietsen”, zei Betsema. “Er konden er aanvankelijk drie mee. Het was heel leuk dat ik uiteindelijk met Laura overbleef, maar in de slotronde wilde ik uiteraard wel zelf winnen.”

“Denise was duidelijk de sterkste”, erkende Verdonschot. “Het was al mooi dat ik tot de slotronde in haar buurt kon blijven, zeker omdat ik in het begin van de wedstrijd al enkele serieuze inspanningen had moeten leveren om kleine kloofjes te overbruggen.”

Foto’s Sportfoto.be

Top 10: 1. Denise Betsema (Ned) 41:44; 2. Laura Verdonschot 0:13; 3. Annemarie Worst (Ned) 0:24; 4. Yara Kastelijn (Ned) 0:48; 5. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:58; 6. Sanne Cant 1:09; 7. Katherine Compton (USA); 8. Ellen Van Loy 1:29; 9. Rebecca Fahringer (USA) 3:01; 10. Manon Bakker (Ned) 3:22.

Debat (deel 1): "We moeten de opleiding meer multidisciplinair aanpakken"

Debat (deel 1): "We moeten de opleiding meer multidisciplinair aanpakken"

Tien vragen aan... Sarah Inghelbrecht

Tien vragen aan... Sarah Inghelbrecht