Zeges voor D'hoore-Kopecky en Degrendele in internationale meeting Gent

Zeges voor D'hoore-Kopecky en Degrendele in internationale meeting Gent

Drie dagen lang was het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent het decor voor een internationale meeting. Op de slotdag leverde dat twee Belgische overwinningen op.

Voor Jolien D’hoore en Lotte Kopecky was de meeting de gelegenheid om zich enkele weken voor het belangrijke WK in het Poolse Pruszkow nog eens te tonen voor eigen publiek. Uiteraard zal de tegenstand dan een heel pak zwaarder zijn, maar het Belgische duo liet in de ploegkoers toch tekenen van een groeiend vormpeil zien. De allereerste wereldkampioenen in de discipline verwezen de Nederlandse dames Bente van Teeseling en Mylene de Zoete en het Franse duo Victoire Berteau-Pascale Jeuland met duidelijk verschil naar de dichtste ereplaatsen.

Ook Nicky Degrendele kwam in actie. Zij verdedigt straks in Pruszkow haar wereldtitel in de keirin en kan na een val in Parijs eerder deze winter elke competitie gebruiken. In Gent pakte ze alvast de overwinning door in de finale de Nederlandse Steffie van der Peet en zowaar D’hoore het nakijken te geven. Maandag vertrekt Degrendele opnieuw naar Zwitserland om er de conditie verder aan te scherpen.

Degrendele.jpg

Voor de rest bleef het bij enkele mooie ereplaatsen voor de Belgische dames. Zo werd D’hoore zondag tweede in de puntenkoers en Kopecky zaterdag derde in het omnium, twee nummers die werden gewonnen door Olga Zabelinskaya. Op vrijdag al had Degrendele in de finale van het sprinttornooi haar meerdere moeten erkennen in Van der Peet.

Foto’s Sportfoto.be

Tien vragen aan... Sarah Inghelbrecht

Tien vragen aan... Sarah Inghelbrecht

Inge van der Heijden bovenaan Nederlands podium in WK beloften

Inge van der Heijden bovenaan Nederlands podium in WK beloften