Denise Betsema wint ook in Hulst

Eén dag na haar overwinning in Middelkerke was Denise Betsema ook de beste in de laatste Brico cross van het seizoen in het Nederlandse Hulst. Goed voor haar dertiende zege deze winter, een eerste in eigen land.

Annemarie Worst voelde zich duidelijk een pak beter dan zaterdag in Middelkerke en trok al meteen in de eerste ronde alle registers op. De Europese kampioene zette de concurrentie met in eerste instantie Betsema, Inge van der Heijden, Maud Kaptheijns en Sanne Cant – onder meer een val en een lekke band zouden de wereldkampioene later ver doen terugvallen – op een duidelijke achterstand.

Betsema, met een tot eind 2023 opengebroken en verbeterd contract bij Marlux-Bingoal op zak, ging in haar eentje in de achtervolging en slaagde erin om de kloof tegen half koers te overbruggen. Heel even nestelde ze zich in het wiel van haar landgenote, maar na dat korte recuperatiemoment nam ze zelf het initiatief en reed ze meter na meter weg. Ze had al snel een vrij geruststellende voorsprong en kon zich dan ook een knieval veroorloven zonder in de problemen te komen. En dus won Betsema voor Worst en de jonge Van der Heijden.

“Twee zeges in één weekend, waarvan eentje voor eigen publiek, het is echt schitterend om zo richting het einde van het seizoen te gaan”, zei Betsema. “Ik zit nu aan dertien overwinningen, dus eigenlijk mag er volgende week nog eentje bij. Veertien lijkt me een mooier eindtotaal dan ongeluksgetal dertien. Vandaag duurde het even voor ik me kon vrijmaken uit het pelotonnetje, er zijn hier immers niet heel veel plaatsen waar je gemakkelijk iemand kan voorbijrijden. Ik moest dan ook een tijdje achtervolgen om tot bij de sterk gestarte Worst te geraken, vervolgens probeerde ik even op adem te komen en daarna heb ik dan mijn eigen tempo gereden. Dat bleek voldoende om het verschil te maken.”

Top 10: 1. Denise Betsema (Ned) 39:46; 2. Annemarie Worst (Ned) 0:22; 3. Inge van der Heijden (Ned) 0:41; 4. Katherine Compton (USA) 0:53; 5. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 1:09; 6. Loes Sels 1:13; 7. Laura Verdonschot 1:20; 8. Ellen Van Loy 1:25; 9. Maud Kaptheijns (Ned) 1:30; 10. Anna Kay (GBr) 1:32.

Betsema de beste in Middelkerke, Cant eindwinnares Superprestige