Lotte Kopecky schiet meteen raak in Valencia

Lotte Kopecky schiet meteen raak in Valencia

Lotte Kopecky heeft Lotto Soudal Ladies al meteen aan het begin van het wegseizoen een overwinning bezorgd. In Valencia was ze de snelste in een massasprint.

De Vuelta a la Comunitat Valenciana Feminas (1.2), in de rand van de Ronde van Valencia voor mannen, werd voor de allereerste keer georganiseerd. Een massasprint na de wedstrijd over 88,3 kilometer werd vooraf algemeen verwacht en zo gebeurde ook. Kopecky versloeg met duidelijk verschil de Britse Alice Barnes. Met Thi That Nguyen, de Vietnamese nieuwkomer in de ploeg, kwam nog een teamgenote van Kopecky mee op het podium terecht.

“Ik had van bij het begin van de wedstrijd een goed gevoel en daarom vroeg ik mijn ploeggenoten om mij in de laatste drie, vier kilometer veilig vooraan in het pak te houden. Ze deden het perfect en ik ben blij dat ik het kon afmaken. Dat is goed voor het vertrouwen in het vooruitzicht van het wereldkampioenschap op de piste.”

Foto (archief) Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte Kopecky 88,3 km/2u08:19 (gem. 41,29 km/u); 2. Alice Barnes (GBr); 3. Thi That Nguyen (Vie); 4. Silvia Persico (Ita); 5. Anna Trevisi (Ita); 6. Roxane Fournier (Fra); 7. Chiara Consonni (Ita); 8. Claudia Koster (Ned); 9. Sara Mustonen (Zwe); 10. Rachele Barbieri (Ita).

Tien vragen aan... Bryony van Velzen

Tien vragen aan... Bryony van Velzen

Sanne Cant in WK-vorm naar winst in Hoogstraten