De Sprinters Malderen met Nederlandse versterkingen het nieuwe seizoen in

De Sprinters Malderen met Nederlandse versterkingen het nieuwe seizoen in

De Sprinters Malderen was de voorbije jaren altijd al een van de Vlaamse clubteams die heel wat eliterensters de kans gaf om te koersen en ook in 2019 is dat niet anders. De kern bestaat uit 22 rensters, waarvan iets minder dan de helft nieuwkomers.

De meest opvallende nieuwe naam is die van Martine Bras. De ondertussen veertigjarige Nederlandse beëindigde haar carrière eind 2013 na enkele jaren bij het grote Boels-Dolmans en reed eerder ook al eens een seizoen bij Lotto-Belisol. Vorig seizoen pikte ze de draad weer op in het nationale circuit en dat leverde haar ook snel enkele mooie ereplaatsen op.

Ook haar landgenote Eva van den Born trekt bij het team van Luc Steenackers opnieuw het truitje van een Vlaams team aan. Drie jaar geleden boekte ze voor Keukens Redant zeges in Nederhasselt en Nieuwpoort, de vorige twee seizoenen reed ze bij het Nederlandse clubteam Maaslandster.

De Noorse Mie Bjørndal Ottestad, de Luxemburgse Laurence Thill en de Française Aurore Verhoeven bleven aan boord, voor de rest is de kern helemaal Belgisch getint. De jonge sprintster Marjon Claus boekte vorig jaar al enkele mooie ereplaatsen en moet dat ook in 2019 kunnen doen, veldrijdster Loes Sels zal net als vorig seizoen in de zomermaanden in het tenue van De Sprinters Malderen te zien zijn.

Foto (archief) Paul Hinninck

Rensters 2019: Mie Bjørndal Ottestad (Nor), Martine Bras (Ned), Marjon Claus, Julie De Bock, Lies De Vleminck, Marisa Dirks, Kelly Lambrechts, Lynn Mariën, Maxime Roes, Loes Sels, Febe Schokkaert, Kathleen Sterckx, Sarah Ten Hartog, Laurence Thill (Lux), Eva van den Born (Ned), Celestien Van Ael, Laura Van Geyt, Shana Van Glabeke, Lynn Van Hoof, Aurore Verhoeven (Fra), Lisa Vermeire, Chayenne Vranken.

Tiende Belgische titel op rij voor Sanne Cant

Tiende Belgische titel op rij voor Sanne Cant

Ceylin del Carmen Alvarado domineert in Brussel

Ceylin del Carmen Alvarado domineert in Brussel