Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel

Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel

In Ursel mochten ze zondagavond met Laura Vainionpää een Finse naam bijschrijven op hun erelijst. Ze toonde zich de snelste van een kopgroep van zes.
 
Er gingen in Ursel 48 rensters van start in een wedstrijd die aanvankelijk werd geanimeerd door Josefine Huitfeldt. De 23-jarige Deense van Autoglas Wetteren keek niet om en boekte een voorsprong die rond de minuut bleef schommelen. Even voorbij half koers kwam er dan toch reactie vanuit het peloton. Een vijftal met Lensy Debboudt als enige Belgische en verder ook de Braziliaanse Camila Coelho Ferreira, de Française Anabelle Dréville, de Finse Laura Vainionpää en de Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor naderde op de Deense koploopster.

Op drie ronden van het einde was de samensmelting voorin een feit. De zes leiders telden intussen een geruststellende voorsprong van om en bij de twee minuten op het peloton. In een sprint met zes etaleerde Laura Vainionpää haar snelle benen. De 24-jarige renster van het Health Mate-Cyclelive Team haalde het voor Coelho Ferreira en Debboudt. De Italiaanse Gaia Tortolina won later de pelotonspurt met de zevende plaats als inzet voor Sarah Inghelbrecht, nog steeds leidster in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Laura bloemen.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Laura Vainionpää (Fin/Health Mate-Cyclelive) 81 km/2u16:25; 2. Camila Coelho Ferreira (Bra); 3. Lensy Debboudt; 4. Josefine Huitfeldt (Den); 5. Anabelle Dréville (Fra); 6. Bronwyn MacGregor (NZl); 7. Gaia Tortolina (Ita) 2:16; 8. Sarah Inghelbrecht; 9. Femke Verstichelen; 10. Tiana Troch.

 

Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine

Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine

Lotte Rotman wint groepssprint in Kallo

Lotte Rotman wint groepssprint in Kallo