Lotte Rotman wint groepssprint in Kallo

Lotte Rotman wint groepssprint in Kallo

Lotte Rotman ging zaterdag na afloop van de wedstrijd in Kallo met de zegebloemen naar huis. De 19-jarige renster van Experza-Footlogix ging de Braziliaanse Camila Coelho Ferreira en Ellen Van Loy vooraf.

Eén dag na het einde van de Lotto Belgium Tour moesten de organisatoren het doen met een deelnemersveld van 36 rensters, al probeerden die er wel nog een leuke wedstrijd van te maken. In de derde van 21 ronden was Sarah Borremans de eerste die in de aanval trok, maar lang duurde haar vlucht niet. Ook Alana Castrique kreeg enkele ronden later geen bewegingsruimte.

Bronwyn MacGregor en Camila Coelho Ferreira slaagden er wel in om enkele ronden voorop te rijden met een maximale voorsprong van dertig seconden op het peloton, een reactie van Carolien Haers kende geen succes. Half koers werd echter ook het duo weer bijgehaald. In de tweede wedstrijdhelft waren er nog pogingen van eerst Femke Verstichelen en naar het einde toe van Quinty van de Guchte, maar alles was vergeefse moeite.

De laatste drie ronden werden in groep afgewerkt, de resterende 26 rensters dienden zich aan om in een groepssprint voor de zege te strijden. Rotman toonde zich sneller dan Coelho Ferreira, Van Loy, Castrique en Lensy Debboudt.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte Rotman (Experza-Footlogix) 92,4 km/2u27:58; 2. Camila Coelho Ferreira (Bra); 3. Ellen Van Loy; 4. Alana Castrique; 5. Lensy Debboudt; 6. Sarah ten Hartog; 7. Sarah Borremans; 8. Quinty van de Guchte (Ned); 9. Sophie van Bakel (Ned); 10. Amy Cowton (GBr).

 

Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel

Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel

Kate Courtney verrast met wereldtitel, Githa Michiels wordt elfde

Kate Courtney verrast met wereldtitel, Githa Michiels wordt elfde