Korevaar wint na late uitval, Kopecky als leidster naar slotrit Lotto Belgium Tour

Korevaar wint na late uitval, Kopecky als leidster naar slotrit Lotto Belgium Tour

De tweede rit van de Lotto Belgium Tour in Herselt werd gewonnen door Jeanne Korevaar. Lotte Kopecky begint vrijdag in de gouden leiderstrui aan de slotrit in Geraardsbergen.

De rit in Herselt, verreden in lokale omlopen, had weinig om het lijf. Saaiheid was troef en noemenswaardige aanvalspogingen bleven zo goed als uit. Tot diep in de finale. Toen achtte Jeanne Korevaar haar moment gekomen. Ze kon zich loswerken uit de groep en bleef nipt de spurtende meute de baas. De Zweedse Emilia Fahlin werd tweede, Lotte Kopecky eindigde derde en blijft leidster in het klassement. 

De renster van Lotto Soudal Ladies telt voor aanvang van de slotrit negen tellen voorsprong op Jeanne Korevaar, die een goede zaak deed door tien bonificatieseconden te sprokkelen. Ook Emilia Fahlin, die derde staat met tien seconden achterstand, is nog niet uitgeschakeld voor de eindwinst. Vrijdag wordt in en rond de Vesten van Geraardsbergen de slotrit verreden. Er kondigt zich een wielerspektakel aan met in totaal twaalf beklimmingen.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Jeanne Korevaar (Ned/Waowdeals Pro Cycling) 109,9 km/2u48:39 (gem. 39,10 km/u); 2. Emilia Fahlin (Zwe); 3. Lotte Kopecky; 4. Anouska Koster (Ned); 5. Kaat Hannes; 6. Pascale Jeuland (Fra) 0:01; 7. Aude Biannic (Fra); 8. Alicia Gonzalez (Spa); 9. Kendall Ryan (USA); 10. Liane Lippert (Dui).

Top 10 stand: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) 5u53:53; 2. Jeanne Korevaar (Ned) 0:09; 3. Emilia Fahlin (Zwe) 0:10; 4. Aude Biannic (Fra) 0:11; 5. Anouska Koster (Ned) 0:13; 6. Riejanne Markus (Ned); 7. Alison Jackson (Can) 0:14; 8. Liane Lippert (Dui) 0:16; 9. Aafke Soet (Ned) 0:17; 10. Julie Leth (Den) 0:22.
 

Liane Lippert triomfeert op de Muur en pakt eindwinst Lotto Belgium Tour

Liane Lippert triomfeert op de Muur en pakt eindwinst Lotto Belgium Tour

Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour

Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour