Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour

Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour

De eerste rit in de Lotto Belgium Tour groeide voor de rensters van Lotto Soudal Ladies uit tot een absolute hoogdag. Lotte Kopecky etaleerde haar snelle benen door in een massaspurt Monique van de Ree en Emilia Fahlin voor te blijven. Kaat Hannes finishte knap vierde.

Een zestal met aanstookster Kelly Van den Steen, Sarah Inghelbrecht, Danique Braam, Rotem Gafinovitz, Marieke van Witzenburg en Valentina Scandolara koos vroeg in de wedstrijd voor de aanval. Deze kopgroep liet een maximale voorsprong optekenen van amper anderhalve minuut, maar hield desondanks heel lang stand. Pas op een tweetal kilometer van de finish werden Braam en Van Witzenburg als laatsten gegrepen.

De spurtkanonnen werden in stelling gebracht en Lotte Kopecky kon het mooi afmaken. Door de tien bonificatieseconden neemt ze ook de leiding over van prolooglaureate Aude Biannic. Kopecky leidt ook op punten. “Wat doet dit deugd”, zei Kopecky. “Dit was een jaar met vallen en opstaan, maar naar die overwinning heb ik echt verlangd. Ik zal er nu alles aan doen om deze trui te verdedigen, maar gemakkelijk wordt dit zeker niet.”

Kelly Van den Steen sprokkelde tijdens de vlucht belangrijke punten voor het bergklassement en kreeg na afloop dan ook de leiderstrui van dit klassement om de lenden getrokken. Liane Lippert blijft de beste jongere.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) 119 km/3u00:33 (gem. 39,55 km/u); 2. Monique van de Ree (Ned); 3. Emilia Fahlin (Zwe); 4. Kaat Hannes; 5. Alison Jackson (Can); 6. Pascale Jeuland (Fra); 7. Anouska Koster (Ned); 8. Maria Martins (Por); 9. Ilona Hoeksma (Ned); 10. Aude Biannic (Fra).

Top 10 stand: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) 3u05:18; 2. Aude Biannic (Fra) 0:06; 3. Riejanne Markus (Ned) 0:08; 4. Anouska Koster (Ned) 0:09; 5. Alison Jackson (Can); 6. Liane Lippert (Dui) 0:11; 7. Aafke Soet (Ned) 0:12; 8. Emilia Fahlin (Zwe); 9. Jeanne Korevaar (Ned) 0:15; 10. Julie Leth (Den) 0:17.

 

Korevaar wint na late uitval, Kopecky als leidster naar slotrit Lotto Belgium Tour

Korevaar wint na late uitval, Kopecky als leidster naar slotrit Lotto Belgium Tour

Franse kampioene Aude Biannic snelt naar proloogzege in Lotto Belgium Tour

Franse kampioene Aude Biannic snelt naar proloogzege in Lotto Belgium Tour