Franse kampioene Aude Biannic snelt naar proloogzege in Lotto Belgium Tour

Franse kampioene Aude Biannic snelt naar proloogzege in Lotto Belgium Tour

Met een vrij technische proloog, met zowaar twee bulten, werd in Nieuwpoort het startschot gegeven van de Lotto Belgium Tour. Riejanne Markus stond lange tijd aan de leiding en leek het over 3,6 kilometer met een tijd van 4’53” ook te zullen halen. Tot de Française Aude Biannic de bestttijd van de Nederlandse van de tabellen veegde en nog twee seconden sneller reed.

De Franse kampioene, die de kleuren verdedigt van het Spaanse Movistar-team, is meteen ook de eerste leidster. Anouska Koster, de eindlaureate van vorig jaar, eindigde derde. De Canadese Alison Jackson nam de vierde plaats voor haar rekening, Lotte Kopecky reed vier seconden trager dan Biannic en eindigde als beste Belgische op de vijfde plaats.

“Ik kan wel leven met deze uitslag, al had ik wel graag op het podium gestaan. Ik heb er een goede Boels Ladies Tour opzitten, maar ik ben er enkele keren heel diep moeten gaan. Dat was vandaag nog voelbaar. Mijn plaats in het klassement opent hier wel perspectieven voor de komende dagen. Ik wil het in ieder geval allemaal van dag tot dag bekijken. Deze vierdaagse is ook mijn laatste optreden op de weg vooraleer ik een rustperiode inlas met het oog op de piste”, liet Kopecky na afloop optekenen.

Liane Lippert, die zesde eindigde, mag morgen in Moorslede van start gaan in de witte jongerentrui.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Aude Biannic (Fra/Movistar) 3,66 km/4:51 (gem. 45,278 km/u); 2. Riejanne Markus (Ned) 0:02; 3. Anouska Koster (Ned) 0:03; 4. Alison Jackson (Can); 5. Lotte Kopecky 0:04; 6. Liane Lippert (Dui) 0:05; 7. Aafke Soet (Ned) 0:06; 8. Jeanne Korevaar (Ned) 0:09; 9. Emilia Fahlin (Zwe) 0:10; 10. Julie Leth (Den) 0:11.

 

Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour

Ritwinst levert Lotte Kopecky ook leidersplaats op in Lotto Belgium Tour

Annemiek van Vleuten geeft eindwinst Boels Ladies Tour nog extra glans