Fenna Vanhoutte met lengten de snelste in Mazenzele

Fenna Vanhoutte met lengten de snelste in Mazenzele

Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) is de laatste die dit seizoen een zege op de nationale kalender mag bijschrijven. In Mazenzele was ze veruit de snelste in een groepssprint. Eerder dit jaar won Vanhoutte ook al in Hulste.

De laatste wedstrijd van het seizoen kon amper 38 rensters naar de Opwijkse deelgemeente lokken. Een boeiend koersverloop werd het ook niet meteen. In de derde van twaalf ronden reed Elise Vander Sande heel even voorop, maar haar vlucht was van heel korte duur. Net voorbij half koers slaagde Maxime Roes erin om vijftien seconden voorsprong te nemen, maar ook zij werd één ronde later al opnieuw gegrepen.

De resterende ronden werden zo goed als met een gesloten peloton afgewerkt en het draaide dan ook uit op een massasprint. Daarin won Fenna Vanhoutte met lengten voorsprong, Sarah Inghelbrecht werd tweede en Kylie Waterreus kaapte net voor Fien Delbaere de derde podiumplaats weg.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) 99,6 km/2u47:17; 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Kylie Waterreus (Ned); 4. Fien Delbaere; 5. Laura Van Geyt; 6. Ann-Sophie Duyck; 7. Nathalie Verschelden; 8. Quinty van de Guchte (Ned); 9. Alana Castrique; 10. Gaia Tortolina (Ita).

Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke

Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke

Kaitlin Keough de beste in Iowa