Van Vleuten topt Nederlands podium in WK tijdrijden, Duyck stelt teleur

Annemiek van Vleuten verlengde in Innsbruck met bravoure haar wereldtitel in het tijdrijden. Ann-Sophie Duyck ontgoochelde met een magere 28ste plaats.

De 35-jarige Van Vleuten noteerde de snelste tijd aan het eerste tussenpunt en wist haar voorsprong in het tweede gedeelte nog verder uit te bouwen. Anna van der Breggen moest opnieuw genoegen nemen met het zilver, Ellen van Dijk zorgde voor een volledig Nederlands podium door het brons te veroveren. “Ik weet hoe mooi het is om in deze trui te trainen en te koersen en ben blij dat ik dat nog een jaartje langer mag doen. Natuurlijk was er druk om te presteren, maar daar kan ik ondertussen wel mee omgaan”, stelde Van Vleuten.

Ann-Sophie Duyck, de enige Belgische aan de start, liet pas de 28ste tijd optekenen. “Ik wist niet waar ik zou kunnen uitkomen, maar dit resultaat is heel teleurstellend”, zei de West-Vlaamse die vier minuten diende toe te geven op de Nederlandse wereldkampioene. “Ik had niet het gevoel dat ik slecht bezig was. In het tweede gedeelte van de wedstrijd dacht ik beter te draaien. Ik zocht mijn limieten op, maar het resultaat is gewoon een grote ontgoocheling. Ik heb tijdens het seizoen nog nooit mijn piek kunnen evenaren. Nu werkte ik toe naar dat enige doel, het WK, en het lukte ook niet. Dit roept bij mij veel vragen op.”

Top 10: 1. Annemiek van Vleuten (Ned) 27,7 km/34:25 (gem. 48,282 km/u); 2. Anna van der Breggen (Ned) 0:29; 3. Ellen van Dijk (Ned) 1:25; 4. Leah Kirchmann (Can) 1:27; 5. Leah Thomas (USA) 1:32; 6. Lucinda Brand (Ned) 1:42; 7. Amber Neben (USA) 1:47; 8. Karl-Ann Canuel (Can) 2:16; 9. Elisa Longo Borghini (Ita) 2:17; 10. Tayler Wiles (USA) 2:31;… 28. Ann-Sophie Duyck 4:00.

Laura Stigger pakt wereldtitel voor eigen volk, Shari Bossuyt komt ten val

Laura Stigger pakt wereldtitel voor eigen volk, Shari Bossuyt komt ten val

Lensy Debboudt rijdt solo naar winst in Berlare

Lensy Debboudt rijdt solo naar winst in Berlare