Lauren Kitchen solo naar zege in GP Isbergues

Lauren Kitchen solo naar zege in GP Isbergues

De Australische Lauren Kitchen (FDJ) heeft in Frankrijk de allereerste editie van de GP Isbergues op haar naam geschreven. Ze won na een solo in de slotfase, haar ploeggenote Roxane Fournier sprintte naar de tweede plaats voor Pascale Jeuland (Doltcini-Van Eyck).

De eerste editie van deze wedstrijd, verreden in heel slechte weersomstandigheden, inspireerde vooral de dames van FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope. Vrijwel meteen na de start ontsnapte Eugénie Duval. De Française kreeg de nodige ruimte en had halverwege bijna vier minuten voorsprong op een al serieus uitgedund peloton.

In de tweede wedstrijdhelft begon Duval haar inspanningen te voelen en stilaan kwam het eerste deel van het peloton dichterbij. Op twintig kilometer van de finish werd ze gegrepen, niet veel later demarreerde Kitchen. Veel voorsprong kon de Australische niet echt nemen, maar ze verzwakte niet en hield knap stand. In de strijd om de tweede plaats probeerde Henrietta Colborne het met een uitval in de slotkilometers, maar net voor de finish werd ze voorbijgesneld door het sprintende peloton. Fournier maakte het feestje voor FDJ compleet door die spurt te winnen, Valerie Demey finishte als negende.

Peloton.jpg

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Lauren Kitchen (Aus/FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope) 125,2 km/3u35:17; 2. Roxane Fournier (Fra) 0:22; 3. Pascale Jeuland (Fra); 4. Iris Sachet (Fra); 5. Gladys Verhulst (Fra); 6. Mélanie Guedon (Fra); 7. Gabrielle Rimasson (Fra); 8. Lucie Jounier (Fra); 9. Valerie Demey; 10. Sara Mustonen (Zwe).

Marianne Vos wint opener Wereldbeker in Waterloo

Canyon SRAM grijpt laatste wereldtitel ploegentijdrit